Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vlada i ozbiljan rad u istoj recenici...??? Snalazite se kako god znate, otkazi pljuste na sve strane samo sto to nije doslo do sire javnosti. Obustavite sva placanja, cuvajte novac za hranu i brinite se sami za sebe jer niko drugi nece!
@SiviMacor To je to! Nema dalje!
Borimo se protiv korone tako sto cemo od gladi umrijeti! Zivjela nasa vlada, zivjele ovce koje su se prepale korone i zaustavile zivot u bosni. Svima vam j...m mater!
Ucite programiranje, pi*da vam materina!
Ma kakava BiH, pa eno po Njemackoj nasi ljudi masovno dobivaju otkaze. Ovo je sad odlicna prilika za ukidanje kantona. Pa ko ce to financirati sve.
Udruženje poslodavaca mafijaško udruženje malo bu mojih para od poreza. Svoju svu platu kao i svaki mjesec ću potrošiti i vše nego cijelu znači neko će zaraditi. Dogovorite se vi iz udruženja između sebe da ovi što nas pljačkaju bingo, apoteke malo od opljačkanog novca daju turizmu, ugostiteljima i sve na nuli.
@xsarajevo radnici koji su otpušteni dobit će naknadu za nezaposlene iz budžeta i otpremninu propisanu zakonom i nek se zapitaju hoće li se gazdama vratiti kad im budu trebali ili će naći kakvog boljeg. Ovdje je cilj budžetske pare dati stranačkim gazdama da još profitiraju.
@xsarajevo eventualno ljudima koji su dobili otkaz povećati naknade iz budžeta a gazdama nogu u guzicu, još bi se "poslodavci" malo bogatili u ova vremena.
Meni kasnila plata i prije korona virusa...
otpustajte iz javnog sektora hmajku im hjebem onu uhljebsku..ionako nista nisu radili a sad pogotovo ne rade..pogotovo takozvani kulturni centri gdje su svi na poslu na fejsbuku i viberu povazdan..sve im hjebem i drzavi i njima.
@nihad123 na tvomprimjeru se baš vidi da kulturni centri ili ne radi ili ih zaobilaziš u širokom luku
@xssarajevo jesi i tokmak majmunski
SUFINANSIRANJE PLATA , UKIDANJE POREZA NA DOBIT ZA MJESECE MART, APRIL I MAJ. DRUGO NISTA NE POMAZE!!!!!!!!!!!
@DrevniSamuraj Ukidanje poreza na dobit grohotom se smijem. Da bi neko platio porez mora imati dobit, onaj ko će poslovati sa gubitkom ne plaća porez i onako. Tvoja mjera ide da se oslobode poreza oni koji će na koroni extra profitirati.
Moratorijum bi trebao da bude uveden bar za naredna 3 mjeseca, dok se stanje sa pandemijom koliko toliko ne ustabili.
Malo koja firma moze ovo prezivjeti. DObro ce biti radnicima u javnom sektoru, 800 parlamentarca i 160 ministara ce uzivati i dalje po 5.000 KM, a radnici u privatnom sektoru ce gladni biti. Otkazi su krenuli vec, evo ja sam na nekakvom nejasnom neplacenom vec.
Zaustavite hitno otplatu kredita dok se sve ovo ne vrati u normalu!!!
JELKO, FADILE, VJEKOSLAVE, ZORANE, RADOVANE, vrijeme je za poduzimanje mjera prema normalnim poslodavcima koji će se teško izvući iz ovog kao i njihovi radnici. Jelka i Fadil(FBIH) radovan(Rs) da poduzmu nešto oko poreza i doprinosa kako bi mogli da redovno plaćamo plate za naše radnike, a Zoran i Vjekoslav da mjenjaju nešto oko plaćanja PDV barem za još deset dana tj. do 20 za prošli mjesec. Vrijeme je za akciju spasite Privatne firme ako vam mi propadnemo i Vi državo ćete sa nama
Desetine hiljada radnih mjesta zbog dvije sedmice pauze? Te su firme onda i bile pred bankrot. Ako zive od danas do sutra kakvi su to privatnici? Svasta. Mozda umjesto dzipova i Maldiva da su se firmine pare cuvale ne bi bila takva situacija.
@ArthurDent Producice se ovo i na duze od 2 sedmice.
@ gooUser1584206134 Vjerojatno. Ali je jako neozbiljno od privrednika da nemaju sredstva za crne dane. Trebaju mjere za pomoc privredi, ali ko otpusti radnika, ja toj firmi ni marke ne bih dao. Ostalima da.