Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoćete li se i vi obavezati da ispunjavate sve obaveze prema svojim uposlenicima u budućnosti?
Jeste i vi ludi, pa oni se uvlace bankama u PAKAS jer su duzni MMF jer su pokrivali plate uhljebima iz drzavnih sluzbi kreditima MMF, daBogda da odobre STOPIRANJE KREDITA
Dok ste se vi bavili predstavama Bakira Dodika Komsica i Covica oni isti su se zaduzivali kod Banaka a sad kad trebaju uslugu koja je vama od krucijalne koristi nemaju prolaza, to je ta Drzava Jednog Lica
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ja dobio platu 420KM na banku i na ruke dobio 150KM i recite mi ima li smisla ovdje ostati raditi??Ako cemo realno
@Kale85 Suti, neko nema ni ruke ... Bio bi razuman komentar da svi imaju priblizno ista primanja. Ali, posto nisu ni priblizna, dabogda mu otpale ko je takvu odredio!
@Kale85 Nema buraz,sve su patriotske floskule izlizane.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sto lazu ovi iz Telemaca da su otkljucali sve kanale i video club ...fuj :)))))
Zasto radnici rade?
Sav će teret opet na kraju podnijeti samo zaposleni i to oni najniže rangirani. Nešto bolje će proći oni koji su neprijavljeni od ovih kojima se sve naplaćuje.
Hoćete li vi poslati radnike kući u izolaciju? Ili će vam i dalje raditi iako je rizično?
Poslodavcima uvijek treba pomoci, sufinansirati, ja sam za. Ali, pod poslodavcem podrazumijevati one kod kojih radnici rade ne vise od 40 sati sedmicno (u praksi, ne po ugovorima), oni kod kojih je min.plata 1000KM, koji imaju pravo na godisnji i ostala radnicka prava. Ostale ubrojati pod pojmom "robovlasnici". Njima povecati poreze za 100%.
Treba vam hurac dati gladni stvorovi, uz političare najveći ste lopovi u ovoj zemlji, zadnji primjer pojefitnjenje nafte ni da se počešu da pojeftine
krajnje je vrijeme! parlamentu ukinuti plate!
Kad date majkama koje su vaseu poslenice placene slobodne dane da budu sa djecom jer su skole zatvorene..
Hoce ovi vlasnici po guzici malo jel. Dove pravda ;) nije ovo amerika u 1700ih, neces se bgm obogatit na moja leda, jos vecinom poslodavqca blage veze sa poslom nemaju
Svi smo mi poslodavci. Pravda za poslodavce!
neka gazde prodaju svoj milionski vozni park i plate radnike
Znači jednostavno se sad vidi. Da sav realan sektor bankrotira. Boli vlast uvo, oni će dići kredit od MMF-a da imaju redovna primanja. Al će zato fino i MMF tražiti nešto od njih, a ovi im jedino mogu dati izvore pitke vode jedino što smo bogati a traži se. Pa će fino MMF naći kupca tipa Coca Cola ili neka firma kojoj se ovo namješta godinama.
Supci robovlasnicki jedva docekali
Vladajuca koalicija, evo vam prilike do popravite srozani rejting. Koje mjere, cije posljedice ce biti vidljive vec nakon 15 dana, cete donijeti?
apsolutno razumijem....da pojasnim za one koji svataju... karantin,skole vrtici sve zatvoreno radnici kuci,ne rade,nsta ne radi nema toka novca doprinosi ,sve sto treba drzavi platiti i dalje se potrazuje normalno i ako nema poslovanja ... doprinosi na platu nisu mali ,preko 60%,a ne radis !!!!