Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad će finansijska policija ući u Javna preduzeća ? Klinički centar,Domovi zdravlja,Bolnice ,Vodovod,Komunalno,JKP Šume itd.Tu se pare voze civarama !
@kattonio nece tu, jer je odatle ikrenula akcija :D kada uhljeb zatrazi povisicu, porezna krene da pljacka.
Kad cete zenama po konzumima vratiti stolice na blagajne,inspektori ? I one su nase majke.
Jesul ikad od 97 usli u Aluminij d.d. Mostar? EP HZHB? Kladionice? xy firmi iz regije nekadasnje HB koje duguju po 10 - 15 miliona km poreza ? Vjerovatno nisu, osim turisticki. Primjetno sve manje radnika radi na crno, za pohvalu ili da zakljucimo da ih uskoro nece ni biti, sve ste otjerali.
Da m bi znati samo koja to firma u BiH radi "pošteno" da plaća sve obaveze ima sve osigurane radnike, pa bolan programerske firme drže radnike na minilacu a ostalo se zna....
Vidi,vidi.Poreska inspekcija počela zalaziti i u UZP ovska legla,ili lažu da su bili tamo.
crnjak se haman isplati
Da svi marljivo rade kao sto rade inspekcije gdje bi nam kraj bio
uh, jeste se pretrgli !!!!
A majko opcina... Pa toliko samo u sarajevo na par lokacija nadjes
pa podkovani
Zalosno je umjesto da podrzavate rad organa koji suzbija rad na crno i bori se protiv toga vi pisete nelogicnosti.
to jeste u 112 od 140 kontrola je inspekcija podmicena :)
@NTB To nije istina. da je podmicena ne bi nasla ovoliko neprjavljenih radnika.
Valja Aluminijem otplatiti, kod Hvata su finansije, i sve uvozni proizvodi idevpreko Hrvata Udri muški inspekciji na Bosnjackoj teritoriji
Prije su u 28 kontrola znali zateči 1400 radnika na crno. Znači , nestalo radnika, otišli u EU.
Ove kontrole su korisne samo UHLJEBIMA.Recimo najvise im odgovara da kazu kako se radi na crno i da raja ima para :D to im je dusa od vijesti :)))
@JanPalach Ako normalno i logicno razmisljas korisne su svima i tebi i svima onima koji rade na crno. Zasto da se bogate pojedinci gazde a da obican covjek nema osnovna prava na zdravstvo i penziju
Pekare i kafane jarani moji, niko od njih ne izdaje račune, a pogotovo radnice u pekarama su neprijavljene jer su često maloljetne.
@nefuratios Who Iz You? Uhljeb ili privatnik :D? Ako si uhljeb, onda si i 'patriotski slozen' da odgovaras gazdama, koje te loze na to :D Ako si privatnik, onda neka ti je Big G na pomoci!