{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Položen kamen temeljac za tvornicu Stanić-Juicy u Kreševu

Klix.ba
3.7.2014. u 08:43
29
27
Položen kamen temeljac za tvornicu Stanić-Juicy u Kreševu
29
Stanić grupa, vodeća grupacija u proizvodnji sokova, distribuciji pića, tehničke robe i duhanskih proizvoda, danas je položila kamen temeljac za izgradnju tvornice Stanić-Juicy u Kreševu.


Današnjim polaganjem kamena temeljca označen je početak izgradnje tvornice za proizvodnju sokova, sastavni dio akvizicije Juicy sokova ukupne vrijednosti 45 miliona eura.Veliki broj zvanica se okupio danas na svečanosti polaganja kamena temeljca, a prisutnima se obratio g. Svjetlan Stanić - predsjednik Uprave Stanić grupe, Nina-Cristina Stanić - Junior članica Uprave Stanić grupe, načelnik Općine Kreševo Radoje Vidović i predsjednica Kantonalnog odbora HDZ BiH Središnja Bosna Lidija Bradara.Svjetlan Stanić je izjavio da je izrazito ponosan što i u ovim vremenima ekonomske krize Stanić grupa nastavlja sa snažnim razvojem. Izgradnjom tvornice u Bosni i Hercegovini otvorit će se nova radna mjesta, a jedan od prioriteta bit će i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova te na taj način osnaživanje domaće industrije i ukupne ekonomije Bosne i Hercegovine.

Dodao je da Stanić Grupa ima dugogodišnje iskustvo zahvaljujući saradnji s vodećim svjetskim kompanijama u segmentima pića, duhana i tehničke robe, te su zahvaljujući i tome uvijek spremni za nove izazove, saopćeno je.Stanić grupa od svog osnutka 1993. godine razvija poslovanje na tržištima u regiji te u ovom trenutku zapošljava preko 600 zaposlenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: