Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moraju vala malo ugledniju pristanišnu zgradu napraviti, ova im izgleda k'o autobuska stanica u Travniku (ko je prolazio tamo busom, zna na šta mislim...)
to je vojni ajedrom nije mu svrha da bude lijep !
Nije se moglo nista uraditi, BHArilines progutao sve para sto je bilo namijenjeno za ovu svrhu, sad kad propadnu valjda će se šta uložiti u aerodrome.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Po komentarima se vidi da su Sarajlije ljubomorne za Tuzlu. Da razjasnimo, ovo malo države na aparatima, godinama održava proizvodnja soli, uglja, kamena, kreča. Dalje, Konjuh i slični, Dita i slični, a sve to godinama polahko propada baš zbog Sarajeva i pokušaja premještanja svih industrija u glavni grad, a glavni grad za takve industrije nije sposoban. Sarajlije, budite jednom realni, otvorite oči i onda prokomentarišite situaciju. Da Tuzla nije imala sve ove godine obaveze prema glavnom gradu, koji je ujedno i najveći izvor korupcije u Bosni, regiji, pa i šire, danas bi Tuzla bila daleko razvijen grad. Nemam lično ništa protiv Sarajeva, ali da su se tolike pare, raspoređivale bez korupcije na jačanje isarajeva, a i Tuzle, danas bi oba grada bila daleko bolja. Eto, toliko.
Zato trebamo tražiti finansijsku autonomiju Tuzlanskog kantona. OK zajednički projekti tipa autoput, željeznice, i te veće stvari ali kad su u pitanju porezi treba da te pare ostaju na TK kad ih već TK najviše proizvodi. Svi veći rudnici su u našem kantonu, isto tako i zeničko-dobojski kanton treba da traži veći stepen autonomije. Vidjeli bi onda kako Sarajlije sele iz Sa u TZ i Ze.
Na tome se radi, ali ne s ciljem poboljšanja Tuzle, ja vidim cilj samokrađe. Kukić je se ubacio u tuzlu da je malo zatvori od Sarajeva, kako bi on imao šta hamzi ga hop. Nažalost, samo narod kad se dobro razbudi može nešto promijenit. Ne znamo mi šta nama godi. Ni o čemu ne možemo pričati, a da ne miješamo politiku, a ako bi neko radio nešto dobro za Tuzlu i Bosnu, to je Mirnes Ajanović. Sjećam se 2001, kad je u parlamentu sam branio tuzlanske industrije i protivio se privatizaciji, a onda ga skloniše, kao da ne postoji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je cjena van sezonska da bi dosao do cjene takve karte pola godine naruciti tamo negdje u februaru kad niko nigdje ni ne ide niti leti ????
Narode neka se leti...
Ako Klix aerodrome Memmingen naziva Minhen, a Hahn Frankfurt, zasto se onda aerodrom Tuzla ne naziva Sarajevo? Aerodrom Allgäu kod Memmingena je dalji od Minhen nego Dubrava od Sarajeva. Reci da Wizz leti za Oslo, Frankfurt i Minhen je zaista smijesno.
Sarajevo - Bec - Minhen i nazad kosta sa Austrian Airlinesom 180€ sa svim taksama i sa jednim koferom. Tuzla - Memmingen kosta 19€ sad kao "reklama". Pogledaj cijene karata Wizz Aira iz Skopja. Skopje - Memmingne je skuplje nego Skopje - Ljubljana - Minhen ako nosi kofer sa sobom.
@NezavisnoSvoj O cemu ti pricas?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bice mahanje od cicka kad se krene u Eindhoven iz Tuzle. Cicak ide po cicak.
Kakav Minhen zar nije Memmingen koji je oko 120km udaljen od grada Minhena???? hahahah al sve u svemu super ipak,Tuzla napreduje a Sarajevo nazaduje sa BH AIRLINES. Bilo bi super da poleti Turkish Airlines iz Tuzle ka Istanbulu...!
Posle slijetanja imaš autobus do Minhena. Upravu si nije aerodrom Richard-Strauss u pitanju ;-)
Forever@ aerodromi su jedne kompanije a aviokompanije druge, znači BH airlines nema nikakve veze niscim. BH airlines propadne ali aerodrom Sarajevo i dalje ima prevozi putnika godišnje oko milion, wizz je izabrao tuzlu i slabije gradove jer manje plaća takse i poreze za avione zato i jeste niskobudzetna, iz Tuzle nikada neće poletjeti najjače svjetske avio kompanije.
Sta naprica!
Ko bude letio za Minhen nek se dobro informise! Aerodrom je 114 kilometara od Minhena, u mjestu Memmingen.
To k'o kad sa Pegasusom sletiš na Sabiha Gökcen, platis jos 30 € da dodješ do Istanbula
Ako neko slece u Memmingen neka se javi meni imam tamo covjeka vozi jeftino za München. Par dana ranije javiti i imate prevoz direktno sa Flughafena
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
zašto da ne rusak na leđa i za 20 maraka odeš i u basel geteburg minhen dortmund holandiju, sve što trebaš samo rezervisati jedno 20ak dana prije i to je to Dok BHairlinesom najjeftinije 200 maraka i to do zagreba puu
Karta je vec narucena. Dobro su jeftini ako putujes sa malom torbicom. Sa prtljagom puno skuplje ali opet jeftinije nego drugi. Vidjecemo kako sve funkcionise ali najvaznije je da avion uzleti i sleti :)
na sta ovo lici mati moja.ako ovo bude prvi kontakt stranaca sa bih najebali smo
koga boli dupe za aerodromsku zgradu onda nece sjesti u wizzair
kako znam da su prepisali clanak?! tako sto su napisali, "Ajndhovenu","Geteborgu" itd... Drago mi je sto je ovo konacno pocelo... Gdje politika ne mixa puno ruke, evo rezultata...