|

Počinje unutrašnje uređenje zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru

Počinje unutrašnje uređenje zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru
0
Klix.ba
11.6.2013. u 15:33
17
komentara
0

dijeljenja
Počinje unutrašnje uređenje zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru
Današnjim svečanim potpisivanjem ugovora između kompanija BH Telecom i Unioninvest d.d. Sarajevo, uspješno je završen postupak nabavke usluga izvođenja preostalih građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova za dovršenje poslovne zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru.
Ugovor su potpisali generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i direktor Unioninvesta Mirza Hadžibegić.

Nakon provedene I faze tendera (faza pretkvalifikacija), ukupan broj kvalifikovanih kandidata koji se prijavio na objavljeni tender BH Telecoma je bio šest i to: Unioninvest d.d. Sarajevo, Strabag d.o.o. Zagreb, Unigradnja d.d. Sarajevo, OKI d.o.o. Sarajevo, MIP d.o.o. Mostar i ANS Drive d.o.o. Sarajevo. U daljem postupku su od učešća u tenderskoj proceduri odustale kompanije Strabag d.o.o. Zagreb i MIP d.o.o. Mostar.

U skladu sa kriterijem najniže cijene tehnički zadovoljavajuće ponude, komisija zadužena za provođenje tendera je u postupku utvrdila da je od prispjele četiri kvalifikovane ponude najviše ocjenjena ponuda kompanije Unioninvest d.d. Sarajevo u iznosu od 5.766.540,91 KM. U roku predviđenom za prigovor, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, nije zaprimljen niti jedan prigovor na provedenu tendersku proceduru.

Podsjećanja radi, poslovna zgrada BH Telecoma u ulici Franca Lehara br. 7 u Sarajevu kupljena je u augustu 2010. godine od firme OKI d.o.o. Sarajevo. Iako Zakonom o javnim nabavkama BH Telecom nije bio obavezan provoditi tendersku proceduru kupovine poslovne zgrade, ista je nabavljena u tenderskom postupku nakon čega se pristupilo izradi projektne dokumentacije te raspisivanje tendera za nabavku usluga izvođenja preostalih građevinsko zanatskih i instalaterskih radova.

Nakon raspisivanja dva tendera u 2011. godini, od čega je prvi postupak poništen, poziv za dostavljanje ponuda prvi put je upućen kvalificiranim ponuđačima u januaru 2012. godine. Nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača uslijedila je žalba firme OKI d.o.o. protiv Odluke ugovornog organa, a koja je 18.06.2012.godine upućena Uredu za žalbe BiH. Poslije dugih i iscrpljujućih intervencija, dana 05.03.2013. godine je stigla Odluka Ureda za žalbe od 06.02.2013.godine kojom je Ured za žalbe, postupajući po žalbi firme OKI d.o.o. Sarajevo, poništio postupak u cjelosti.

Zadnji poziv za dostavljanje ponuda upućen je kvalificiranim ponuđačima 01.04. 2013. godine te je u daljem postupku odabrana kompanija Unioninvest kao najpovoljniji ponuđač. Predviđeni rok izvođenja radova je 7 mjeseci. Ovim ugovorom se završava dugotrajna aktivnost koja omogućava BH Telecomu da zgradu predviđenu za smještaj svojih uposlenika uskoro osposobi za upotrebu.

Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...