{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela gradnja Bingove farme koka nosilja vrijedne 10 miliona KM

9.1.2014. u 16:48
428
125
Počela gradnja Bingove farme koka nosilja vrijedne 10 miliona KM
428
U nekadašnjoj bazi SFOR-a Komanchi, u Ciljugama kod Živinica, danas je predstavljen projekat farme koka nosilja koja će proraditi, kako je najavljeno, krajem marta ili početkom aprila 2014. godine.
Investitor je firma Bingo iz Tuzle, uz pomoć Općine Živinice. U prvoj fazi bit će utrošeno blizu 10 miliona KM.

Farma je kapaciteta 39.000 koka nosilja, koje dnevno mogu proizvesti 35.000 konzumnih jaja, odnosno blizu milion na mjesečnom nivou. Jaja će biti namijenjena za domaće tržište, ali i za izvoz, a firma Bingo već je pribavilo ISO certifikat, dok je u postupku sticanje HACCP certifikata.

Farma će, kako je najavljeno, upošljavati 100 radnika, u konačnici kada se 2015. godine izgrade i postrojenja za proizvodnju tjestenine i keksa u tom kompleksu će biti zaposleno 200 radnika. Svakako je bitno napomenuti kako će na rad farme biti oslonjeno i stotine domaćih kooperanata.

Načelnik Općine Živinice Hasan Muratović najavljuje kako će vojna baza u Ciljugama biti najveća poslovna zona u BiH, te da će se na toj lokaciji osnovati prvi inkubator sporta u BiH.

Također, u vojnoj bazi Ciljuge 20 dunuma zemlje će biti pod stakleničkom proizvodnjom, a u perspektivi se planira otvaranje još nekoliko sličnih pogona koji će živiničkoj općini donijeti nova radna mjesta, ali i prosperitet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: