Hrvatska
83

Plenković i Alvarez nakon sastanka: "Građani, kupujte od Agrokora, spasimo ga zajedno"

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Premijer Hrvatske Andrej Plenković održao je danas prvi sastanak s novim direktorom za restrukturiranje Agrokora Antoniom Alvarezom III.

"Danas sam dao snagu radnicima Agrokora, susreo sam se s njima kako bi im dao nadu i snagu da nastave dalje. Moj tim je u vezi s dobavljačima, kontaktirali su me direktori najvećih dobavljača, što je vrlo ohrabrujuće. Imao sam vrlo ispunjen dan, razgovarao sam s kreditorima. Premijeru sam objasnio naše aktivnosti i nastojanja i što su moji ciljevi, a to je stabilizacija situacije bez obzira na proces. Želimo da Agrokor ne samo preživi, već i da napreduje", kazao je Alvarez.

Poručio je da su mu neki ključni principi novog zakona vrlo privlačni, ali zakon nije detaljno razrađen.

"Cilj nam je da u vrijeme nesigurnosti ostanemo fokusirani, želimo da zaposlenici ostanu fokusirani na pružanje usluga klijentima, želimo potaknuti građane da nastave kupovati od nas i da zajedno spasimo Agrokor. Želim zahvaliti premijeru što je pristao na sastanak samnom. I dalje ćemo biti u kontaktu sa svim sudionicima i vladom kako bi se pobrinuli da održimo kompaniju na životu", zaključio je Alvarez, prenosi Index.hr.

Plenković je u svom obraćanju kazao da je najvažnije da se pošalje poruka povjerenja.

"Ono što je važno i najbitnija poruka za hrvatsku javnost i sve aktere i radnike Agrokora, dobavljača, vjerovnika... najbitnije je da u ovom trenutku se pošalje poruka povjerenja, restrukturiranja i stabilnosti hrvatske privrede. Ovo što je kazao gospodin Alvarez je na crti onoga što bi svaki dobar upravljač napravio. S aspekta vlade imamo jasnu sliku koji su sljedeći koraci. Želim ocijeniti da smo ostvarili sve ciljeve koje smo do sada zacrtali i drago mi je da je došlo do ovog susreta i nadam se da će i on doprinijeti stabilizaciji cijele situacije", zaključio je na kraju Plenković.