Privreda
192

Penny plus slavi 20 godina postojanja i otvara novi Penny supermarket

Klix.ba
Penny plus 21. marta slavi značajan jubilej, 20. godina postojanja na tržištu Bosne i Hercegovine te svom gradu povodom rođendana poklanja dva nova, moderna, prodajna centra. Svečano otvaranje supermarketa Blažuj desit će se 21. marta s početkom u 13:00 sati kada će i zvanično načelnik opštine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor Penny plus d.o.o. Almedin Kadrić objekat pustiti u rad. Za isti dan je planirano i reotvaranje Penny plus poslovnice Nedžarići u 12:00 sati gdje i novi Penny market otvara svoja vrata.

Na sami dan otvaranja pripremili smo mnoga iznenađenja, od promocija, što je standardno za naša otvaranja, do velikog broja poklona, među kojima se izdvajaju odmori na Trebeviću, te poklon bonovi za kupce. Posebnu pažnju smo dali našim najmlađim kupcima priredivši za njih mnogo zabave uz face painting, animatore i obilje šarenih balona - Saopšteno je iz kompanije Penny plus.

Uz želju da kupcima omogućimo najbolje cijene, a domaćim proizvođačima omogućimo plasiranje svojih proizvoda na tržištu, supermarket Blažuj ponudit će raznovrsan asortiman kako prehrambenih artikala tako i roba široke potrošnje od higijene, bijele tehnike do tekstila, igračaka, ukrasa i mnoštva ostalih potrepština. U supermaketu kupci će moći pronaći poznate brendove domaćih i stranih proizvođača a na raspolaganju će im, između ostalog, biti i ribarnica, gastro program te svježe voće i povrće po vrlo pristupačnim cijenama. Firma Penny plus d.o.o. Sarajevo je najviše ponosna na činjenicu da u proteklih 20 godina ima sve veći broj zaposlenih. Naime, na početku osnivanja, firma je krenula sa svega nekoliko uposlenika, a danas Penny tim broji nešto više od 300 zapolesnih, saopšteno je.

"Smatramo da je to izuzetno važno za kompletano Sarajevo kao i njenu okolicu. Mislim da se na ovaj način razvijamo u pravom smjeru, te doprinosimo razvoju kompletne zajednice. Također, bitno je istaći da smo mi u 20 proteklih godina bili možda više poznati kao firma u čijim poslovnicama se snadbijevamo građevinskim materijalima i drugim alatima, ali evo, od 21. marta taj imidž se znatno mijenja jer pored prepoznatljivih Penny plus poslovnica imamo i pet Penny marketa, čime definitivno postajemo mjesto porodičnog shoppinga gdje svaki član domaćinstva može pronaći nešto za sebe" - istakao je direktor Kadrić.