Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo Puc i to sto prije. Izac na ulice lincovat sve redom, kamenovati ih javno. Ono sto prezivi strpat u onaj zatvor sto su naoraviti o ubacit im virus korone u hranu dok ne postanu imuni...
Ne znam da li se iko zapitao koliko je besmisleno predlagati bilo sta. Ovo je kao pisanje uz vjetar. Imate jednu cijelu ergelu totalno nekompetebtnih uhljeba koji drzavu ne znaju voditi u normalnom stanju a kamo li u kriznim situacijama. Za trenutni problem ne postoji rijesenje, sve i da ga ima, ne postoje osobe koje to mogu sprovest u djelo. 1x0=0
@gooUser1570562431 Dobro rečeno
Nikako. Krajnji rok je 4-5 april, a da i to radnicima pretvore u godišnji odmor. Ovako slabašna ekonomija ne može ni jedan mjesec u ovom režimu, osim uz katastrofalne posljedice po sve. Obzirom da su zbog doprinosa i poreza prvi na udaru uposlenici različitih nivoa vlasti, nema teorije da ovo potraje duže 0o 4-5 aprila.
@amir55 Upravo tako nismo mi tako jaki ,realno plata ako kasni 10 dana s obzirom na troškove života veliki procenat stanovništva je u bankrotu a kamo li bez ikakvih primanja.
Ako sami ne skontaku nešto nikako, od države i kvazi stručnjaka neće sigurno.. hej, stručnjaci, kako niste do sada razvili ekonomiju, nego se gađate kojekavim terminima kojih se sjećate sa onih nekolilo predavanja do kupovine diplome...
Ukinite finansiranje politickih stranaka iz budzeta novac preusmjerite privrednicima, zdravstvu. Ukinite i Kantone, sve te botove i uhljebe, i.sluzbena auta, birokrate i administraciju,.Svicarska ih ne moze podnijeti, nemojte samo mjere preko ledja gradjana. Imamo vise Ministara nego respiratora i kilometara autoputa.
niko ni iz pozicije nit opozicije se ne bori za to. Svi se bore iz fotelja i 3-5 milja platom sluzbenim.autima i telefonima. Bore se za nas, mjerama preko nasih ledja. Znaci ukidaj birokratiju.
Mala i srednja preduzeca,tj uopste ovo drustvo,moze prezivjeti jedino ako se smanji broj uhljebljenih u javnom sektoru za bar 50%..sve drugo je sviranje qurcu....treba iskoristiti momenat
Mogu opstati samo Radom ... i prilagodjavanjem trzistu kako domacem a ono i inozemnom... samo razmisljati sta ce trebati i slusati strucnjake sta ce se desavati nakon pandemije ali manje nase budale vise one iz okruzenja i svijeta... Hrana je najbitnija ... ovo je stanje kao rat ali jos gore, neprijatelj je nevidljiv i brzo napada.. a jesti se mora, poslije ove bice jos pandemija ne brinite ... Ekonomija i ekonomija ..
@x11111taysonnn Vrsiti medijske i svake druge pritiske na vlasti da Razmisljaju o tome i da reagiraju Odmah a ne sutra ... ne dati im dizati kredite d aih trose na administraciju nego samo u ekonomiju i stvaranje novih vrijednosti ... citam kako je srbija uvozila kvasac tako kazu, a vucic naredio nekoj tvrtki za izvoz u Japan neke materije da odmah krenu u proizvodnju kvasca i za par dana isporuka otisla..
Kod nas nikako,pojedinci će opstati