Privreda
343

Ovog vikenda u Sarajevu treća CEO konferencija

Dom mladih Skenderija će ovog vikenda biti mjesto susreta više od 600 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine kao dio uspješne završnice CEO konferencije, gdje će učesnici slušati motivirajuće priče sjajnih i uspješnih govornika.

Tokom 2014. godine su održane Warm-Up konferencije u Zenici, Tuzli, Mostaru i Banja Luci, koje su privukle više od 600 učesnika. Završna CEO konferencija koja će biti održana u Sarajevu povezat će mlade sa eminentnim govornicima koji predstavljaju neke od najuspješnijih pojedincaca iz naše države.

Pored konferencijskog dijela, učesnici će tokom dvodnevne CEO manifestacije imati priliku uživati u mnogobrojnim dodatnim sadržajima. Među njima je i Pioneers Unplugged Sarajevo, događaj posvećen predstavljanju najnovijih tehnologija i umrežavanju preduzetnika, koji se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Nakon samog Pioneersa učesnici će se moći dobro zabaviti i na afterpartyju u Domu mladih.

Drugi konferencijski dan donosi niz aktivnosti koje će biti održane u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Jedna od aktivnosti je "Kafa sa...“ koju vode domaćini kao što su: Vanja Kenjić, Dino Mustafić, Damir Kapidžić, Vanja Lisac, Mirza Palo, Senad Bušatlić, Aida Hodžić, Deni Memić, Damir Šeremet, Enis Čišić, Mladen Vlaški, Tarik Kapetanović, Dragan Janjetović i Emir Cocalić. Učesnici će, također tokom tog dana, imati priliku usavršiti svoje vještine kroz učešće na radionicama poznatih kompanija: DHL, Bejtovic Communications, Posao.ba i NELT.

Odabrani studenti će se takmičiti za najboljeg zaposlenika u okviru aktivnosti "Wanted: Million Dollar Employee“, gdje će se predstaviti vodećim kompanijama kao što su ProCredit banka, DHL, ViaMedia, NELT, Posao.ba, Gaudi Lufthansa, Maestral Solutions, GMS, Unirev, Inside by Ećo i Sol Azur.

CEO konferencija ove godine uvodi i novu aktivnost, StartUp EXPO, idealnu za mlade preduzetnike kojima se pruža mogućnost prezentovanja start-up projekte, rješenja ili kompanija. U okviru ove aktivnosti bit će održana i Idea Validation Area, radionica sa Cecom Gakovićem za mlade koji imaju ideju, ali još uvijek nisu pokrenuli svoj biznis.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom BH Telecoma, a generalni sponzor je kompanija NELT. Konferenciju su također podržali: YEP (Youth Employment Project) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Federalni zavod za zapošljavanje, Sberbank, USAID, Inside by Ećo, te Federalno ministarstvo obrzaovanja i nauke.

Ekskluzivni medijski pokrovitelji su Klix, RSG radio i Antena Sarajevo.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do srijede, 03. decembra, a program Konferencije možete pronaći na www.ceokonferencija.ba/program/.