Otvorena prodavnica Konzum Višegradska u Goraždu

Otvorena prodavnica Konzum Višegradska u Goraždu
116
Sponzorirani članak
30.8.2019. u 16:39
0
komentara
116

dijeljenja
1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
U prisustvu brojnih kupaca, dobavljača, poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednice danas je u centralnom cijelu Goražda svečano otvorena nova Konzum prodavnica na adresi Višegradska bb.
Svečanu vrpcu presijekli su Aida Obuća, premijerka BPK Goražde, Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda i Nihad Imširović, direktor Konzuma i time označili početak rada šestog Konzumovog prodajnoj objekta otvorenog na području Goražda i okoline u proteklih mjesec dana.

Konzum Višegradska prostire se na više od 450 m2 površine i kupcima nudi bogat asortiman svježih i kvalitetnih proizvoda značajnim dijelom domaće ali i lokalne proizvodnje za svakodnevne potrebe domaćinstva. U prodavnici je zaposleno 15 zaposlenika.

"Konzum je nedavno preuzimanjem manjeg trgovačkog lanca započeo uspješno poslovanje na području Goražda i okoline i sa zadovoljstvom mogu reći da su nas Goraždani jako dobro prihvatili na čemu im se želim posebno zahvaliti. Konzum sada posluje u šest prodavnica na području Goražda i Ustikoline u kojima smo zaposlili ukupno 40 zaposlenika i oni su već postali dio našeg velikog tima. Vjerujemo da su kupci za gotovo mjesec dana koliko je Konzum prisutan u Goraždu imali priliku uvjeriti se u sve prednosti kupovine u našim trgovinama, da su zadovoljni asortimanom, a posebno ponudom lokalnih proizvođača što smo posebno izdvojili na našim policama, te uslugom i cijenama", izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

"Sretan sam što je Konzum stigao u Goražde, do sada je otvoreno šest prodavnica, a najavili su da će nastaviti sa širenjem i dalje na ovom području. Posebno sam sretan jer su svi zaposlenici trgovačkog lanca kojeg je Konzum preuzeo zadržali svoja radna mjesta, zaposleni su i novi radnici, a znate da je najvažnija borba za svako radno mjesto", izjavio je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda. Zadovoljstvo zbog zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, prilikom otvorenja prodavnice, iskazala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Na dan otvorenja nove Konzum prodavnice, u znak dobrodošlice za kupce je pripremljen niz aktivnosti uz vrijedne nagrade, besplatne kupovine, zabavu za mališane te koncert Latifa i Mravka Travka, a aktivosti se nastavljaju i dan nakon otvorenja. Već naredne sedmice u ovoj prodavnici počinje velika rasporodaja neprehrambenih proizvoda iz kategorija tekstila, igračaka, kućanskih potrepština i sezonskih proizvoda.

Iz Konzuma najavljuju da i dalje nastavljaju sa širenjem mreže prodavnica, te uskoro Konzum stiže u Čajniče gdje je u septembru planirano otvaranje novog prodajnog objekta.

Osim prodavnica otvorenih u Goraždu, Konzum je u proteklih nekoliko mjeseci otvorio i prodajne objekte u Sarajevu, Doboju, Knešpolju, Neumu... Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih prodavnica.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.