{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena dva proizvodna programa Boksita iz Milića

S
29.6.2014. u 15:48
9
40
Otvorena dva proizvodna programa Boksita iz Milića
9
Otvorena dva proizvodna programa Boksita iz Milića
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik milićke kompanije Boksit Rajko Dukić otvorili su danas u Milićima Fabriku kartonske ambalaže i liniju za proizvodnju namještaja, u koje je Boksit uložio više od 4,5 miliona KM, a koje će zapošljavati oko 140 radnika.
Fabrika kartonske ambalaže proizvodit će ambalažu za pakovanje jaja, podloške i kutije, sa kapacitetom od 15 miliona kartonskih proizvoda godišnje, od čega 40 posto za potrebe kompanije, a ostalo za tržište.

Vršilac dužnosti direktora kompanije Boksit Momir Lazarević rekao je da je za rad u Fabrici kartonske ambalaže stručno osposobljeno 36 mladih ljudi sa Zavoda za zapošljavanje.

"Ovaj proizvodni pogon prostire se na površini od 1.423 metra kvadratna. Oprema je nabavljena od poznatog kineskog proizvođača Hitapak, kao i veliki broj druge opreme, mehanizacije i uređaja koje je Kompanija uvezla iz te, po snazi, druge ekonomske sile u svijetu", rekao je Lazarević.

Linija za proizvodnju namještaja, koja će poslovati u okviru Boksitovog sektora Drvoprerada, proizvodit će masivni namještaj, prvenstveno namijenjen za inostrano tržište.

Izvršni direktor u Drvopreradi Radenko Petrović rekao je da je planirano da ova proizvodna linija, kada dostigne puni radni kapacitet, zaposli oko 100 radnika, a do sada je sa spiska Zavoda za zapošljavanje obučeno i zaposleno više od polovine od tog broja.

Na današnjoj svečanosti istaknuto je da je u Kompaniji Boksit od početka ove godine zaposleno 155 radnika, od čega 10 sa visokom stručnom spremom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: