Privreda
146

Otvoren 13. međunarodni sajam turizma "List" u Lukavcu

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Trinaesti Međunarodni sajam turizma "List" svečano je otvoren u Lukavcu i trajat će do nedjelje 9. maja.

U tri sajamska dana predstavit će se blizu 130 izlagača iz deset zemalja, a organizator sajma je kao i ranijih godina preduzeće Nuhanović, dok je suorganizator Općina Lukavac, a generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Sajam "List" je, kako navode organizatori, jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija u BiH, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika. Svakako da je izuzetno bitna činjenica to što su izlagači i učesnici iz prethodnih godina ponovo došli u Lukavac, ali su sajam "List“ preporučili i svojim poslovnim partnerima.

Sajam "List“ održava se na 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora. Pored izložbenog dijela predviđeni su mnogobrojni sadržaji, među kojima je najznačajniji Festival hrane i pića.

Na ovogodišnjem Festivalu hrane i pića predstavit će se blizu 20 udruženja iz cijele BiH, koja pripremaju tradicionalna jela i slastice. Također, bit će održana i Novinarska kotlićijada, a organizovat će se i 3. sajamska biciklijada.

Organizator će prirediti i nekoliko edukativnih skupova i predavanja, a posebno će biti istaknute teme kulturnog i eko turizma kao pokretača lokalnog razvoja.

Za učesnike sajma i posjetioce, ali i sve one koji se večeras zadese u Lukavcu na platou ispred sportske dvorane koncert će održati grupa Crvena jabuka.