Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imao bih jedan prijedlog " da clanovi komore mogu biti samo inzinjeri sto su zavrsili na drzavnom univerzitetu redovno.
poput Nedžada Brankovića
nonsens, svaka diploma je validna ukoliko član pokaže da održava kontinuiranu edukaciju. Standardna praksa u svijetu, jer diploma bez dogradnje ne znači ništa
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovom prilikom pozivam sve inzenjere da vas uguse u samom pokusaju. Inzenjerska komora treba, ali ne na ovaj nacin organizovana i ne u ovom sastavu. Ovo je sramotno! Dalje, ovo je cini mi se nezakonito, Komora nije smjestena u zakonski okvir.
@Marianne2019 Samo sto vise siriti poziv kolegama Inženjerima da se registruju i da se ovo sve obori
@Marianne2019 A ti si bilesi i diplomirani inžinjer i pravnik i stručnjak za upravu? Ne laprdaj, Komora je zasnovana, dalje mogu biti samo poboljšanja koja se redovnim sjednicama riješavaju.
Ovo sve iz privredne komore ,SDA i HDZ produžene ruke za klepanje para
Dokle ćete više vrtiti uvijek iste 'face' i uvijek ista imena, zar BiH ima inženjere samo u Sarajevu koje ima industriju nikakvu, palamudin inženjera Sarajevu ne nedostaje dakako...
Ako u tu komoru mogu i inžinjeri medicinske radiologije, piši propalo.
Prvi i jedini zadatak vam je da naučite inženjere da rade svoj posao kako treba. A ne da služe određenim strukturama vlasti da lažiraju katastarske podatke i otimaju narodu djedovinu i očevinu.
Erdal Trhulj ... kako je uopce zavrsio fakultet kad se sakrivao u Libiji od rata, valjda dopisnim putem. A znamo i kako Hidrogradnja zavrsi. Tu ce se naci i Nedzad Brankovic sigurno, njegove inzinjerske uspjehe svi znamo, nema dalje ... ista linija, i imacemo SDA grobarsku komoru u kojoj ce opet ovi litanci sami sebe postavljati na vrh piramide. Ovdje se treba uclaniti i odmah glasati za smjenu ovih parazita.
Sprdancija ko krug 99 kad otvore fabriku i neki institut to ce znaci nesta, cime je tu trhulj a clan SDA ovo je komora sa centrifugom za novac.
Trhulja izabrali za predsjednika. Mislio sam da su nas inžinjere ponizili koliko je to moguće, ali je očito da ovo još uvijek nije dno. Kad čovjek pomisli da smo dotakli dno ovi nas potope još dublje.
Jedan od glavnih ciljeva treba biti da se inzinjeri otrgnu od politike odnosno da pocnu misliti i djelovati potpuno nezavisno. Ukoliko se to uspije skidam kapu.
Šta ti piše u rješenju o upis u inženjersku komoru HR, SLO, AUSTRIJE za pojedinu struku. Piše neki zakon. problem je ovdje što nema zakona. Ne mogu zajedno arhitekti i mašinski inženjeri u komoru. Koji su im zajednički interesi. Mogu li zajedno ljekari i veterinari u jednu komoru? pa onda podjela u dvije sekcije. Šta fali sve su to ljekari. Jedni liječe ljude a drugi životinje !
pedijatar, kiropraktičar, hirurg, radiolog i internista su svi članovi jedne komore iako su im poslovi ni nalik, moraju odvojene škole završiti u vidu specijalizacije, međutim često surađuju na istim pacijentima isto kao u inžinjeringu na projektima.
Ovo meni liči na udruženje građana u kojoj će inženjeri bliski vlasti uzeti neku lovu za ko zna šta. Zamislite na šta bi to ličilo i da li bi se to poštovalo kada bi se ljekarska komora Federacije BiH, advokatska ili notarska komora osnovala u skladu s pravilnikom i poslovnikom. Ili kad bi u notarsku komoru ubacili recimo novinare ... šta fali sve su to društvene nauke ! Pametnom dosta !
kad bi bila Komora društvenih nauka imalo bi smisla. Pobrkao si hijerarhiju kategorija
Inženjerske komore se u zemljama osnivaju u skladu sa zakonom a ne nekim pravilnikom i poslovnikom o radu. Gospodin Jašarspahić je trebao da se konsultuje kako su to inženjerske komore osnovane i organizovane u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji. Puno je toga ovdje stavljeno u isti koš. Članstvom u inženjerskoj komori se u EU stiče pravo rada na tržištu u oblasti jedne struke, te se preuzimaju obaveze rada u skladu s zakonom, te se preuzimaju obaveze kontinuirane edukacije u toku godine.
Pitam se sada šta je ispravno Inženjer ili Inžinjer? Kažu osnovali Inžinjersku komoru
ZAŠTO SDA KADAR ???
Nedzada Brankovica za Predsjednika Komore...po zakonu...
Opet predsjednici, plaće, troškovi.... Koristite Microsoft Teams ili slično i dijelite ideje