Privreda
69

Omogućena prodaja proizvoda iz BiH na veletržnici u Milanu

SRNA
Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Maida Ibrišagić-Hrstić potpisala je sa upravom veletržnice u Milanu protokol kojim se omogućava direktna prodaja voća, povrća i ostalih prehrambenih proizvoda iz RS-a na toj veletržnici.

"Razgovarala sam sa njima da nam se omogući po veoma povoljnim uslovima i cijenama da RS uzme jedan prostor gdje će se nuditi voće, povrće i drugi agro-prehrambeni proizvodi da domaći proizvođači mogu da prodaju svoju robu", rekla je Hrstićeva Srni nakon posjete Milanu.

Ona je istakla da se na ovaj način podržava učešće RS-a na talijanskom tržištu, što predstavlja značajan doprinos za razvoj privrede RS-a.

Hrstićeva je navela da se protekle noći iz Milana vratila grupa od tridesetak domaćih proizvođača, koji su posjetili veletržnicu koja postoji već 50 godina i u vlasništvu je grada Milana.

"Ministarstvo trgovine i turizma omogućilo im je da razgovaraju sa ljudima koji već rade, koji vode tržnicu, da vide koji su uslovi, da pitaju sve što ih interesuje i na koji način mogu da plasiraju svoju robu", rekla je Hrstićeva.

Ona je dodala da su utisci proizvođača iz RS-a veoma pozitivni i da oni žele da se uključe u ovaj posao.

"Žalili su se da nemaju gdje da plasiraju svoju robu, a sad im je omogućeno da imaju direktan plasman. Normalno, njihovi proizvodi moraju imati određeni kvalitet", istakla je Hrstićeva i dodala da je napravljen odličan i konkretan korak za budući plasman proizvoda iz RS-a.

Hrstićeva je u Milanu razgovarala i sa ekspertom za parkove prirode Milenom Bertani.

"Ona će u narednih desetak dana doći u posjetu RS-u da joj pokažemo naše nacionalne parkove i ostale parkove prirode, zaštićena područja, tako da bi mogla da nam pomogne da eventualno zajedno participiramo u nekim projektima EU", naglasila je Hrstićeva.