Komentari (178)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ok, cijene rastu radi inflacije globalno na svijetu. Ali svi i urade prilagodbu plate 3, 5 posto od kanade, amerike i dalje. Samo kod nas plata 700 stoja je 30 godina. Ovdje ce se pasti trava veoma brzo
Cijene divljaju bukvalno
Upravo to, jeste inflacija ali se ljudima i plate pomjeraju ka gore, jedino kod nas je fiksno i nema ni marke povecanja nego budi sretan da ti jos i ne smanji jer je "kriza"
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
U Svedskoj je cijena hrane do unazad 2 godine bila ista kao u BIH za 70 posto stvari,dok je ostatak bio 15,20 posto skuplji. Sada je u najgorem slucaju cijena ista. Prosjecna plata na papiru u BIH 800 km,u Svedskoj 4400 km(neto,nakon poreza). Par bez djece moze bez problema stekat 1500-2000 e mjesecno. Doduse,nema šiše i kafe 4x dnevno :) Retardiran je svako ko ostane u toj vukojebeni.
A posto je krtola ja nejedem krompir
Od poskupljenja životnih namirnica imaju samo bogati. Jedni koji prodaju skuplje svoje proizvode, drugi koji primaju plate od poreza odnosno pdv-a. Bogati su objavili rat siromašnima.Neimaština, razne vještačke bolesti, - sve u cilju, drastičnom smanjenju populacije.
Bilo je i vrijeme da poskupi krompir. Kila krompira 20 feniga a kafa u kafiću 2 marke.
Babo sto komšije jedu meso a mi kropir¿ Ko im j**e mater što nisu sijali kaze babo
😂😂😂😂 dobar
Koja svjest u politici?Misliš bezobrazluk zbog kojeg nam i jeste ovako.Ko je lud proizvoditi krompir i luk i cio dan rintati na njivi izložen vremenskim prilikama i neprilikama,rizikovati hoće li BOG dati sušu ili poplavu kad se u udobnoj politićarskoj fotelji bez imalo rizika i znoja 10X bolje zarađuje i živi od jalovog posla.Ponekad daš neku demagošku izjavu o cjelovitosti države ili otcjepljenju od iste i nazad u fotelju i visoka primanja.
Svađam se samo što se ne tućem sa sinovima da ih natjeram da privole i nastave održavati zemlju i voćnjak i zasiju bar za sebe,kažu ne isplati se skupo sjeme,skupo oranje rizićno sigurnije im i ono 7-8 stoja nego raditi na svojoj njivi.
Mamje krompira, vise teletine i kavijara i sve ce biti OK
SVE JE TO NARMALA !!!! ŠTA SE BUNITE !!!??? NEMA POTREBE DA DIŽU PLATE !!! I ONAKO JE 80,/' GOLE SIROTINJE!!! RATNI PROFITERI I LOPOVI NAREDNIH 200 GODINA SU ZA SVOJA UNUČAD SVE OBEZBIJEDILI !! A RETARDIRANA SIROTINJA NEG I NAREDNIH 30 GODINA JEDE IZ KONTEJNJERA NACIONALIZMA !!!!
Najlakše je ovim nehljebovcima čaršijskim kahve po gradskim kahvanama ispijati i državu psovat. Zasučite laprdala rukave i ushašajte 200-300 kvadrata zemlje i neće vam biti skupo! I neka vam je skupo! Ceker i na pijacu da kupiš kilu krompira, pola kile luka i pola kile graha! I onda vam je država za sve kriva.
Možda gospoda sad i zagrne rukave pa iskopa koju suru i posije.
Jedi krompir braleeee
Bitni su entiteti, i otcjepljenje, i sloboda vjere i nacije, i genocid, Kosovo i Srebrenica, i konstitutivnost, Milanovic i Bake, oni su masnih guzica pa mogu palamudit a mi lajemo po njima po Internetu, mazohisti
"Nije nešto skuplje nego za iste pare možete manje kupiti". Fadil Novalić i SDA ekonomija.
Najskuplje su nam zivotne namirnice a najefinije su nam politicari...
Poskupio kruh sa po marke na marku, pitaju vlasnika pekare zašto, kaže pa cijena barela skočila sa 50 na 100 dolara. Pala cijena barela na 50 dolara kasnije, pitaju vlasnika pekare hoće li kruh vratiti na po marke, kaže čojk: "eeee, ne može to tako".
Fadile pokvareni, cijene divljaju, a sta ste ucinili da zastitite barem socijalno osjetljive grupe? Bagro kad narod poludi, nista ga nece zaustaviti...