Privreda
69

Održan stručni seminar "Prediktivno održavanje"

Klix.ba
Firma Trokut Test d.o.o. Sarajevo, u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Društvom za zavarivanje BiH (DZBiH) i Društvom održavalaca u BiH (DOBiH) organizirala je stručni seminar na temu "Prediktivno održavanje" koji se održao 24. Juna na Mašinskom fakultetu u Sarajevu.

Stručni seminar je bio namijenjen inženjerima i tehničarima u industriji i proizvodnim pogonima, a bavio se implementacijom CBM prediktivnog održavanja (održavanje prema realnom stanju opreme), kao i primjenom različitih metoda u programu uštede energenata.

Učešće na seminaru bilo je besplatno, a svrha samog seminara bila je stjecanje znanja o ultrazvučnoj tehnologiji - kako održavanjem sistema smanjiti materijalne troškove, povećati produktivnost radnih pogona, poboljšati performanse i produžiti vijek trajanja proizvodnih mašina.

Tokom seminara, svi učesnici bili su u mogućnosti da razgledaju nekoliko različitih modela opreme, te se predbilježe za demonstraciju u svojim pogonima.

Predavači na ovom seminaru bili su Thomas J. Murphy (svjetski stručnjak za ultrazvuk) ispred kompanije SDT, te Haris Trobradović, Mustafa Gladan i Bojan Farkaš ispred „Trokut Test Group“-a. Tokom seminara, svi učesnici bili su u mogućnosti da razgledaju nekoliko različitih modela opreme, te se predbilježe za demonstraciju u svojim pogonima.

Seminar je bio izuzetno posjećen od stane predstavnika velikih kompanija iz čitave Bosne i Hercegovine: Rafinerije, Termoelektrane, Rudnici, Elektroprivreda, Elektrodistribucija, Elektroprenos, Vodovodi i kanalizacije, Instituti, Željeznice, Željezare, te brojne druge kompanije iz naftne, procesne i prehrambene industrije.

"Budući je seminar bio izuzetno uspješan i posjećen, već planiramo direktne posjete i demonstracije svim firmama koje su pokazale interesivanje za našu mjernu opremu", izjavio je g. Bojan Farkaš, direktor prodaje u firmi Trokut Test d.o.o. koji nije krio oduševljenje kad je u pitanju posjećenost seminara, te interesovanje svih prisutnih za ultrazvučnu tehnologiju.