Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
radnici su u BiH postali robovi
Danju radim ja na crno a noću na bijelo...
bujrum u bolnicu.u mostaru.pod bjelim bregom.od neuplaceni doorinosa pa nadalje.a oni se dovezu ove jadne buranije.pa udri.
Ovo kontrolišu samo privredne subjekte a šta je sa neprivrednim ??
Hajde sto ima radnika pa moraju trpiti da rade na crno, al niste ni svjesni koliko ima gazda, privatnika, vode se ko nezaposleni, na biro idu da se jave u novim autima vrijednosti po 40-50 hiljada a nacrno vrte pare... Smijesno bi nekom bilo kad bi mu rekao da ih takvih ima sto rade sa gacama i potkosuljama, a vjerujte da ima...
Pa sad ako trenutno nema jedno 20.000 zaposlenih na crno ruku sjecem... a i ovi sto su prijavljeni rade za 300-400 KM u privatnim sektorima. A sef voza pet auti od po 100.000 ima triu kucei pet stanova u BiH, sest vikendica u Hrvatskoj. zato ljudi idu zbog NEPRAVDE!
Cuj 972 kome pricate lazi,fali vam koja nula na taj broj.
inspekcija uhvati napise kaznu gazdurina plati kaznu odbije radniku od plate prijavi ga jedan mjesec dobije od biroa posticaj otpusti ga nakon par mjeseci tj odjavi ga i ovaj opet jadnik radi na crno i sve tako u krug
Opaaa cuj "na crno" a do neki dan ste pisali (pogresno naravno) "nacrno"...