Desila se odstupanja
9

Obustavljeni radovi na izgradnji kargo objekta banjalučkog aerodroma

FENA
Aerodrom Banja Luka
Aerodrom Banja Luka
Ministar saobraćaja i veza RS-a Neđo Trninić razgovarao je danas sa direktorom Aerodroma RS-a Miroslavom Janjićem o aktuelnim projektima započetih investicionim ciklusom vrijednim sedam miliona KM, a koji se odnose na modernizaciju Aerodroma Banja Luka.

Janjić je upoznao ministra o završenim aktivnostima na sistemu osvjetljavanja i svjetlosnog obilježavanja poletno-sletne staze, aerodromske i tehničke platforme, nabavci rendgena za kargo objekat, metaldetektorskih vrata i druge opreme, te da su u procesu rekonstrukcije i dogradnje aerodromske zgrade u toku završni radovi na unutrašnjem uređenju.

Započeti radovi na izgradnji kargo objekta su privremeno zaustavljeni zbog odstupanja u izvođenju radova, a o čemu je uprava aerodroma obavijestila građevinsku inspekciju, koja je nakon toga privremeno obustavila radove, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Trninić i Janjić su se usaglasili da je potrebno jačati saradnju s „Air Srbijom“ ali i nastaviti pregovore sa drugim avio kompanijama o uspostavljanju letova sa banjolučkog aerodroma.

Realizacijom sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa „Aerodromom Nikola Tesla“ urađen je projekat sanacije pukotina na poletno-sletnoj stazi i obnavljanje horizontalne signalizacije.

Na 22. radovnoj sjednici Narodne skupštine RS-a usvojen je i Nacrt prostornog plana posebne namjene Aerodroma Banja Luka.