Privreda
0

Obnavljanje aviolinije Sarajevo - Beograd značajno za privredni oporavak

SRNA
(Foto: BH Airlines)
Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić rekao je na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu da će ponovno uspostavljanje aviolinije na relaciji Sarajevo - Beograd kompanije BH Airlines puno značiti za privredni oporavak i napredak BiH i Srbije.

"Nakon uspostavljanja nacionalne kompanije Air Serbia i promotivnog leta prije 15 dana prema Banjoj Luci, ovo je još jedan značajan događaj", istakao je Škrbić na konferenciji za novinare povodom uspostavljanja ove aviolinije.

On je naglasio da će ovaj promotivni let i budući letovi sigurno biti od značaja, ne samo za Sarajevo i BiH, već i za Beograd, Srbiju i cijeli region.

Prema njegovim riječima, putnici će putem ove linije, osim sa Beogradom, biti povezani i sa drugim destinacijama u svijetu.

Škrbić je naglasio da bi ovo trebao biti početak uspješne saradnje BH Airlinesa i Air Serbije, te izrazio zadovoljstvo što je BH Airlines opet prisutan u Beogradu.

Vršilac dužnosti direktora BH Airlinesa Amir Jažić rekao je da postoji više razloga za otvaranje linije prema Beogradu, a da je osnovni što će povezati zemlje regiona.

On je izrazio nadu da će saradnja sa Air Serbijom na ljeto biti intenzivirana, te da će omogućiti konekciju i dalje od okruženja.

Šef službe prodaje Aerodroma "Nikola Tesla" Mirko Vujadinović rekao je da je Srbija povezana sa čitavim regionom, a ovaj aerodrom postaje regionalno čvorište u ovom dijelu Evrope.

"Aerodrom bilježi izuzetan rad i imamo kapaciteta za povećan broj putnika i aviona", istakao je on.

Kompanija BH Airlines je, nakon dvije i po godine, ponovo uspostavila redovnu avioliniju na relaciji Sarajevo - Beograd, a avioni će na ovoj liniji saobraćati četiri puta sedmično.

Prema zimskom redu letenja, avioni će saobraćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.

Polasci sa Aerodroma Sarajevo su u 6.00 sati, a sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu u 8.15 sati. Cijena povratne aviokarte je već od 98 eura sa uključenim taksama, bez naknade za izdavanje karte.