Četvrti pokušaj
27

Objavljen novi datum prvog leta Qatar Airwaysa na relaciji Doha-Sarajevo

Piše: M. N.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je avikompanija Qatar Airways treći put otkazala inauguracijski let na relaciji Doha-Sarajevo, danas je saopćeno kako će on ipak biti realizovan, ali ne 16. augusta, kako je bilo planirano, već 31. oktobra.

Katarski portal Gulf Times prenio je saopćenje Qatar Airwaysa u kojem se navodi kako su planirana četiri leta sedmično na ovoj relaciji te da je linija uvedena u okviru politike širenja usluga na područje istočne Evrope.

"Uvođenje letova za Sarajevo je značajan korak naprijed u povećanju naše prisutnosti u istočnoj Evropi, a osigurat ćemo putnicima novu i uzbudljivu rutu u izvanredan grad i iz njega. To je ujedno i dokaz naše opredijeljenosti ka proširenju globalne mreže. Dodavanje Sarajeva u našu globalnu mrežu omogućit će putnicima u BiH da se spoje sa više od 150 destinacija širom svijeta kroz naš centar s pet zvjezdica - Hamad International Airport", rekao je izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar al-Baker.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi. Putnici će imati pristup sistemu za zabavu Oryx One koji nudi posljednja izdanja filmova, TV setova, muziku, igre i još mnogo toga.

Let QR 293 iz Dohe kreće u 6:40 sati ujutro s očekivanim vremenom dolaska u 10:40 sati ujutro, dok let iz Sarajeva QR 294 kreće u 11:40 sati, a u Dohu bi stigao u 18:55 sati.

Podsjetimo, kompanija je do sada otkazala tri inauguracijska leta, a kako su nam rekli s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, razlog su specifični zahtjevi aviokompanije.