Pregovori još traju
20

Aviokompanija Qatar Airways treći put odgodila liniju za Sarajevo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Aviokompanija Qatar Airways je treći put otkazala inauguracijski let na relaciji Doha-Sarajevo. Let je bio planiran za 16. august, ali karte nikada nisu puštene u prodaju.

"Pregovori s aviokompanijom Qatar Airways su još uvijek u toku zbog dodatnih specifičnih zahtjeva ove kompanije. Kada budemo znali tačan datum uspostave aviolinije između Sarajeva i Dohe, javnost će biti obaviještena", kazali su za Klix.ba s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Iz aviokompanija sa sjedištem u Dohi kažu da ostaju posvećeni ideji što bržeg uspostavljanja aviolinije i povezivanja Sarajeva i Dohe.

Sredinom jula, glavni komercijalni službenik Qatar Airwaysa Ehab Amin izjavio je da svaka operacija ima svoja ograničenja.

"Letovi za Sarajevo će uskoro početi. Imamo punu podršku vlade, organa civilnog zrakoplovstva i aerodroma. Naravno, svaka operacija ima svoja ograničenja, a neki od naših ljudi odlaze u Sarajevo zbog završnih razgovora i, nadamo se da ćemo što prije uspostaviti i ovu liniju", kazao je.

Prošle sedmice je Međunarodni aerodrom Sarajevo saopćio da još uvijek pregovara s Qatar Airwaysom.

Podsjećamo, Qatar Airways je još u septembru prošle godine najavio uvođenje direktnog leta iz Dohe prema Sarajevu tri puta sedmično, nakon što je BiH posjetio katarski emir šeik Tamim bin Hamad al-Thani.