Elektroprivreda BiH
0

Objavljen javni poziv za izgradnju Bloka 7

FENA
Elektroprivreda BiH (Arhiv/Klix.ba)
Elektroprivreda BiH (Arhiv/Klix.ba)
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH objavila je javni poziv za pretkvalifikaciju za izbor projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt izgradnje Bloka 7 - 450 MW Termoelektrane ¨Tuzla.

Među osnovnim principima za izbor projektnog partnera su da izborom projektnog partnera prirodni resursi ostaju u vlasništvu Federacije BiH i ne mogu biti predmet privatizacije kroz zajedničko ulaganje, te da će se partneri dogovoriti oko raspodjele prava na snagu i energiju proizvedenu iz TE Tuzla Blok 7.

Izbor projektnog partnera će se izvršiti na osnovu međunarodnog otvorenog javnog tendera koji će se odvijati u dvije faze.

Prva faza obuhvata pretkvalifikaciju u okviru koje se utvrđuje lista kvalificiranih kandidata, a druga faza predviđa prikupljanje ponuda od kvalificiranih kandidata u okviru kojih se bira najpovoljniji ponuđač - projektni partner.

Predviđeni su i kvalifikacioni kriteriji za učešće u drugoj fazi postupka.

Javni poziv za pretkvalifikaciju dostupan je u Službenom glasniku BiH broj 59 od 31. jula 2012. godine i web stranici JP EPBiH - www.elektroprivreda.ba.

Poziv će također biti objavljen u relevantnim međunarodnim i domaćim dnevnim listovima.

Rok za dostavu prijave sačinjen u skladu sa pretkvalifikacionim dokumentom je 14. septembar 2012. do 11.00 sati.