|

Novih pet aviolinija s Tuzlanskog aerodroma, stiže još jedan avion

Novih pet aviolinija s Tuzlanskog aerodroma, stiže još jedan avion
35
Piše: A. K.
3.3.2017. u 14:18
81
komentara
35

dijeljenja
Novih pet aviolinija s Tuzlanskog aerodroma, stiže još jedan avion Foto: Klix.ba
Međunarodni aerodrom Tuzla nastavlja svoj razvoj. U toku marta na tuzlanskoj pisti bit će postavljen novi avion, a lepeza usluga širi se s pet novih destinacija.
Najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi Wizz Air na pisti tuzlanskog aerodroma 27. marta postavit će i drugi avion Airbus A320 sa 180 putničkih mjesta.

Vrijednost investicije je 98 miliona dolara, a kompanija se na taj korak odlučila prije svega zbog uspostave novih pet linija.

Riječ je o letovima za Bratislavu, Keln, Friedrichshafen, Nuremberg i Vaxjo.

Karte su već u prodaji, a prvi putnici će za Vaxjo poletjeti 23. marta, Bratislavu, Keln i Friedrichshafen nakon četiri dana, dok je prvi let za Nuremberg najavljen za dan kasnije.

Kako je za Klix.ba rekao direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović, uspostavljanjem novih linija ostvarit će dodatnu finansijsku korist.

"Na ovaj način mi produbljujemo saradnju s Wizz Airom. S pet novih destinacija naš aerodrom će biti otvoren, odnosno uspostavit će zračnu liniju s ukupno 16 destinacija. Ovo također znači i veći broj putnika na Međunarodnom aerodromu Tuzla", izjavio je Karasalihović.

S druge strane, iz kompanije Wizz Air ranije su kazali da uspostavom novih linija očekuju povećanje broja putnika za 87 posto.

Karasalihović ističe i da je Wizz Air objavio novi red letenja za ljetnu sezonu u kojem se nalaze i nove destinacije.

"Za sve destinacije izuzev Londona letovi će se odvijati minimalno tri puta sedmično", pojasnio je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Prema projekcijama menadžmenta Međunarodnog aerodroma Tuzla, usluge ovog aerodroma u toku 2017. godine trebalo bi koristiti 480.000 putnika, što je u odnosu na godinu ranije više za blizu 170.000 osoba.

"U tom pravcu se i odvija naša pretpostavka te smo u mjesecu januaru imali 25.000 putnika", dodaje Karasalihović.

U ovoj godini planirano je i zapošljavanje novih zaposlenika, shodno potrebama nesmetanog rada aerodroma.
Prijavi grešku


Komentari (81)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...