Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitam SDA mafiji!!!! Da li je i ovo udar na državu BiH i Bosnjake??
Hocel ko se obracunat s ovom asfaltnom i gradjevinskom mafijom? Za 25 godina napravljeno je samo 90 km autoputa...zar se neko ne zapita da nije do para vec do talova izmedju par ljudi??? Zasto sipa ne hapsi vlastodrzce?
Autoput se sporo gradi zato sto se ceka da firme koje dobijaju poslove završe fazu po fazu, pa da se tek pocne praviti nova dionica, kako bi opet Euroasfalt i Hering dobili poslove. Građevinska mafija na djelu.. ako imamo novac za cijeli dionicu, zašto se kasni sa izgradnjom i zašto izgradnja jedne dionice pocinje tek nakon okoncanja prethodne?
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Kruži priča da u tom tunelu živi zrikavac koji jede marke?? Kako vi znate da je zrikavac član SDA??
SDA demokratija lopovska.
Ma jasno ko dan, stara praksa se nastavlja.
Ma *ebo tunel samo nek je neko dobro naHranjen ha ja
Ovo je projekat SDA. Meni bi bilo drago da se izgradi, ali neka se Bakir zadevera oko toga. U javnim projektima anexi ugovora su koke koje donose zlatna jaja.
Haj ne serite i ne palamudite kad blago rečeno nemate pojma!
I raniji projekat koji je isao preko teritorije fbh- Grebak isto je zavrsio, novac koji je odobren je nestao i niko nije odgovarao i sada se dosjetili da put ide preko Pala RS-a. Mafija i nista drugo.
pa to i nije neka novost. opstepoznato je da gdje sda ugovara pos'o ni mahalska cesta ne moze se napravit bez vecih problema a kamo li ovakvi projekti. al' sta's, oni su "cuvari" opstanka naseg.
evo odgovora; 80mil. je podjeljeno na sljedeći način; 20 onom koji dade poso 20 onom koji je preuzeo poso 20 za podmazivanje svih u vladi i državi da to prođe 20 za tunel...
Ne znam čija je ideja da se tuneli rade po žutom Fidicu al mi je prilično apsurdna..ne možeš toliki rizik staviti na izvođača..logično je da u ovakvim projektima ima nepredviđenih radova i da njih plaća naručilac a ne izvođač.. a žuti Fidic to uglavnom ne omogućava..to možda može u zemljama gdje je sva geologija poznata i istražena ali kod nas to nije slučaj..
..tako da je ovdje najvjerovatniji scenarij da će Federacija morati dodatno odvezati kesu i platiti realnu cijenu, nebitno Euroasfaltu ili nekom drugom.
Ovdje drug nije problem zuti Fidic nego Zuti sa poljina
Nije cilj napraviti put, već uzeti što više para tokom pravljenja. Tako će i ovaj projekat na kraju biti 300 miliona maraka umjesto 80. Mogu šta hoće i kako hoće jer mi živimo i plaćamo privatnu državu političkih moćnika i punimo im džepove.
Euro asfalta reketaška firma. Na okvirne sporazume kažu toliko, a onda počnu derati kroz pojedinačne i ucijenivati onoga ko finansira. Bljak.
E OVO JE UDAR NA DRŽAVU i Bošnjake, a i sve druge ljude koji ovdje žive
Jel ima kakav software da se Elvedin Grabovica ugradi.
Nije ovo SDA idiote....