Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemacka je ispred svog vremena za sve zemlje EU. Nedavno je bio podatak da imaju 14 milijardi eura viska!!! Trecina duga BIh. Samo im treba poslat nase ministre sa familijom taj visak bi se istopio u roku 5 godina.
Nije trećina duga nego pola BDP-a BiH
Ma kakvi 5 godina, ovi naši bi to sjebbali za 5 mjeseci
Nedo bog da se te tuzla ugasi, penzioneri bi živjeli preko 100 godina i to nije dobro nikako za riđobradi trezor
tuga koliko smo glup narod, sve imamo a nemamo nista a vlast boli k...c
Oborila novi rekord... generirala putem struje... Šta je pisac htio prevesti?
I onda kod nas kažu šta će nama EU i Njemačka, ovi njemci da nam pametuju i da preko EU vladaju Evropom. Pa treba im dati svemirom da vladaju, a ne samo Evropom. Ljudi ekološki osvješteni. Oni će do 2050 ukinuti vozila na fosilna goriva,a kod nas Golf 2 kada zakašlje iz auspuha petero odmah umre od trovanja na licu mjesta. Njemačka tačno šta će i kako razvijati po 20-30 godina unaprijed.
lahko je njima, oni su Nijemci
Krajem "90-ih, Njemacka je lansirala energetski projekat 'Energiewende' (- Energetska preokret), kao podsticaj za razvoj obnovljivih izvora energije. 'Cista' energija je porasla sa 4% u 1990. na 27% u 2014. Iako je emisija CO2 i sl.gasova smanjena za 27% , planirano je smanjenje za 40% do 2020, a do 2050 za 80% u odnosu na nivo iz 1990. 'Energiewende' stimulise mini-projekte gradjana, jer uz dzabnu potr., visak el. energije mogu prikljuciti na mrezu i prodati el.-distributeru.
koja je to mega ultra super sila od naroda i drzave. Dem Deutsche Volke
Jbte, a onakva bura na Velezu i po Mostaru, a nigdje nijedne vjetroelektrane, a da ne govorim o suncu u Hercegovini i solarnim panelima... tuga
Ovi Nijemci su genijalci
Sto su genijalci magarce jedan, Danci su bolji po glavi stanovnika barem duplo od Svaba i kad su to Danci radili, Svabe su cumurali nesto malo vise nego danas.
Narod samo baljezga a nista ne cini da mu bude bolje fool me once shame on you fool me twice shame on me... na ovakvu pozitovnu vijest nase druge drzave :) vi opet spominjete izmetjedovica Dokurnika i Cobanovica pocinjem da mislim da nas narod sere govna koja jednako glasaju kao mozak domacina. Pustite tu vodu vise i saperite te smradove
Ova vrtikola treba uvesti i kod nas a ne unistavati vodene tokove i okolis kao sto to rade sadasnji vlastodrsci u sprezi sa energetskom mafijom
vjetromlati
to je tek prvi mali korak, ali lijepo je vidjeti da Njemacka konacno vidi Costa Ricu kao uzor a ne Ameriku sto se obnovljive energije tice. Njemacka vlast je zamolila Costa Ricu da im pomaze oko toga jer je Costa Rica u tom segmentu najnaprednija drzava na svijetu ( jedina zemlja koja koristi 100% obnovljive energije). Za uzvrat Njemacka dijeli svoj ekonomski i edukacijski "know how" sa Costa Ricom. Studenti iz Costa Rice zbog te suradnje bez problema mogu studirati u njemackoj.
Kad bi samo BiH politicari sklopili takve dogovore s ozbiljnim zemljama, bilo bi svima u BiH puno bolje...
@svabo_alen Beiha kokosari i sibicari koji sebe smatraju politicarima mogu sklapati sporazume samo sa koza nostrom, mexickom mafijom, ruskom mafijom, albanskom mafijom, i slicnim organizacijama iz njihove poslovne branse.
Bolji su od Sarajevo vodovoda 😀
Jest, ali koliko ce u njih SDA glasaca biti zaposleno u tim elektranama? Nece nijedan, jelda. Eee... Zato ce u nas biti hiljade SDA radnih mjesta u elektranama na cumur a u njih nece.