Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hajmo objaviti rat njemackoj i kad nas oni napadnu samo se predamo i postanemo njemacka
@zlajapravaraja ko radi za njemacku ima posla, para, hljeba ,., ko je imao srece pa ga zapala neka druga firma taj je najebaoo,.,
To je uradila i Italija, pa nisu nesto bili bolji od Jugoslavije.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zato sto je Grcka Banana-drzava, kao i ove nase drzave.
u Njemačkoj ko god hoce da radi-radi, ovi nezaposleni, nece da rade, šta ćeš kad je socijala uuuuuuuuuuuuuuuu
http://www.6yka.com/novost/102607/hrvati-srbi-i-bosnjaci-medu-najglupljim-narodima-evrope
Stalno se pitam kako li prežive ti Norvežani, kod njih stopa nezaposlenosti cca. 4 % a pomoć nezaposlenima 4 prosjećne BiH plaće ...!?!
Što bi toliki Grci radili i teglili, oni više vole uzimat kredite i donacije od EU, isto kao i BiH razne buđetlije pa lezi.
Kako ono rusofili govore, propade EU
pa ako ih citas EU je vec propala ima dvajest godina,., neki pricaju da se ratuje,.,
haha pa glupane u rusiji je nezaposlenost 5.2% manja nego u EU.
Kako ono rusofili govore, propade EU
haha pa glupane u rusiji je nezaposlenost svega 5.2%, manja nego u EU, na nivou nizozemske.
@haos1 ja sam možda glup, ali ti si definitivno nepismen, u americi je 18 posto pa po tvojoj logici je bolja rusija, u saudiji je nezaposlenost 0%, u Kuvajtu isto 0%. Jest mi mjerilo razvijenosti. Po tvojoj logici u rusiji nema nezaposlenosti jer je poznato da u razvijenim zemljama sa visokom zaposlenošću u procentu nezaposlenih je 50% oih koji neće da rade i žive na socijali. Plus imaš jednu stvar nepismeni, rusija je totalitarno uređena država i njihove statistike su frizirane.
A sto se BiH tice, treba povecati kontrole ilegalnog rada (kafic od 120 metara, sa ljetnom bastom ima samo jednom osiguranog radnika, sefa, makar nek registruju broj radnika u ugostiteljstvu po kvadranom metro i radnom vremenu) i provjeriti koliko ne zaposlenih je zapravo prijavljeno na biro samo zbog socijalne pomoci ali ne zele raditi (mnoge domacice iii mali poljoprivredni radnici ustvari ne traze posao) i doci cemo do neke norlmalnije cifre
Radnik na gradjevini u Spaniji je prije krize mogao da zaradi i u 3.000 eura (diplomirani ekonomista sa vise od 5 godina prakse u banci je zaradjivao do 2.000 eura), veliki broj mladih je poceo da radi od 16-te godine i danas imaju 45-50 godina, nemaju posla niti ih ko "ocekuje" na radnom trzistu, ne kvalifikovani su i sad se zna da nece naci posao do penzije. Bez stana, sa najnizim primanjima i bez rodiljske pomoci, spanija ce uskoro imati ne vidjenu socijalnu krizu s ovim ljudima
sumnjam da su te brojke tacne ali eto - U spaniji koliko ja znam i prije krize su bile najnize place u EU (zajedno s Portugalom i Grckom).. pa stvorili su i rijec 'mileurista'. Nije da su puno vece u Italiji i Francuskoj, dapace, ali barem oni imaju realnu ekonomiju a ne samo dim kao Spanija.
to za gradjevinu se varas(ako se racuna na crno rad onda ima istine) ,.,spanci su imali snasu od2005- da postanu nesto u svijetu ali korupcija kradje,,lopovluk,., ih sjeba,., pogledas samo regiju koja zivi od proizvodnje hrane kako im je,., onda pogledas ostak drzave nerdnici i politicki pacenici
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bogme, naš Fadil veli kako domaća nezaposlenost od 25% nije problem, jer tobože postoje jedan Portugal i Grčka sa po 27%. E, moj Fadile, razumijem da si najbolje što zelena kriminalna korporacija može ponuditi, ali se čudom čudim kako ovaj naš narod ima tako tvrde glave, pa uživa trpjeti konstantne napade na zdrav mozak već dvije decenije. To je medicinsko-psihološki fenomenem, endem, rijedak poremećaj. Znam ja nas, j... ti nas!
domaća nezaposlenost u Unsko Sanskom Kantonu je 60% kakvih 25?