Mandat na 4 godine
3

Nemanja Vasić, Vjekoslav Vuković i Ahmet Egrlić novoizabrani predsjednici VTK BiH

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Za predsjednike Vanjskotrgovinske komore BiH komore BiH (VTK BiH) za naredni četverogodišnji mandat izabrani su Nemanja Vasić, Vjekoslav Vuković i Ahmet Egrlić.

Prvi predsjednik Komore od 1. jula ove godine je Nemanja Vasić, dok će nakon isteka perioda od šesnaest mjeseci, u skladu sa principom rotacije, funkciju predsjednika preuzeti Vjekoslav Vuković, a zatim u posljednjih šesnaest mjeseci ukupnog četvorogodišnjeg mandata Ahmet Egrlić.

Konstituirajuća Skupština Vanjskotrgovinske komore BiH za mandatni period od 1. jula 2018. do 30. juna 2022. godine održana je u četvrtak u Tesliću.

Na sjednici su izabrani predsjednik i dva potpredsjednika novog saziva Skupštine, nakon čega su zastupnici, tajnim glasanjem, izabrali organe komore, predsjednika i dva potpredsjednika, te Upravni i Nadzorni odbor, objavljeno je na web stranici VTK BiH.

Na funkcije predsjednika i dva potpredsjednika VTK BiH reizabrani su Nemanja Vasić i Ahmet Egrlić, dok je iz reda hrvatskog naroda izabran Vjekoslav Vuković, koji zajedno sa izabranim članovima Upravnog i Nadzornog odbora stupaju na dužnost 1. jula ove godine.