Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas nije problem skupoca, problem je besparica
nije sve u parama, nešto je i u dukatima, jes vidio kad su naši stari znali za bitcoin? zato ako imaš đe ćup uživaj
Rumunija je skoro identicna BiH po skupoci a prosjecna plata 1000 EURa...eto gori smo i od njih
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Rumuni i Bugari su zalutali u EU na silu primljeni zbog Rusa !
I Hrvati
rumuni, i bugari su za sugavu bosnu debeli zapad
Valjda bi boje trebale biti obrnute cevena i plava na mapi....
hrana u njemackoj je dosta jeftinija nego kod nas, a gdje su njihove a gdje nase plate. ko ne vjeruje nek ode na Lidl.de i otvori u vrhu prospekt sa akcijama i ponudom. Nemoj da mi neko napise u njih cigare ovoliko, kafe po objektima onoliko, skupa kirija... pricam o osnovnim zivotnim namirnicama.
U Turskoj je život jako skup, nekad i država mora subvenicrati osnovne namirnice. Luk, krompir, ...
Znači valja NATO i Evropska unija dolaze dobri investitori iz cijelog svijeta mjesto donatora humanitarne hurme i opranih para zemlja se razvija mladi idu usavršavaju se i vrate sa dobrima koja investiraju u vlastitu zemlju i privlače kvalitetnu i dobru radnu snagu iz cijelog svijeta
Za 10 godina Rumunija kao Irska obećana zemlja ,život u Irskoj odnosno Rumuniji plate su im skoro kao u Sloveniji
Najskuplji zivot je u BiH,jer ga gradjani placaju zivotima.Prvo 90-ih zbog ratne situacije pa onda u sadasnje vrijeme zbog nenabavljanja vakcina protiv Covid 19.
hebala vas vakcina više, eto svi pomrijesmo. ne palamudaj.
Fali ovdje jedna stvar. Ovi su podaci bez ključnog zaključka. Šta nedostahe- podijelite dobijeni apsolutni iznos sa prosječnom platom u državama i tada dobijene procente uporedite. Umjesto Švicarske bit će BIH. Primjer BIH : 300 KM ÷ 900 KM prosječna plata=33%, 600 eura ÷ 4.000 eura= 15%. BIH 33% opterećenje,Svicarska 15%.
Tko je ikada učio u školi da je Turska Evropska država? Ja sam u šoku...
Turska nije Europa
Bosna je najskuplja ne radi se nema para, a moras kupiti i platiti.. pa se ti misli kako
Dok svako vozi auto i ima za godisnjeg, nije ti to istina...
A nasu Bosnu ste zaboravili mi smo sampioni sa 300 glave KM preguramo mjesec …
Bosna ceka humanitarnu pomoc,nqvikli djabane u ratu
prepisali od palestinaca, placi kukaj da se svijet sazali, dje nesta bosanski ponos
U Irskoj je kutija Marlbora 13.5 EUR-a. Kupim 4 steke kad dodjem u Bosnu. Prodam ih po 10 EUR-a i platim avionske karte za sebe i obitelj.
Jest al je zato plata 64 potrošače korpe a mi kraj s krajem sastavljamo ko Kljuca od četers' feninga ocam'
Jest, potrosacka korpa je oko 64%, a isto toliko ti je i stanarina (60-70% plate), tako da jednoj osobi za "normalan" zivot treba oko 120% plate u DK. Mali dvosoban stan u predgradju da rentas ne mozes naci ispod 2.500 - 3.000 KM mjesecno, a ako hoces kupiti, kvadrat je oko 12.000 KM... Pricam za Kopenhagen
A kirija? Rezije? Auto? Cigare? Gorivo?
u nas se ovo zove pljačkaški pohod uvoznih lobija, nigdje hrana nije skuplja, cijene koje mi plačamo u odnosu na plate koje imamo su ludilo, bio sam svugdje ali kad uporediš njihova primanja i naša sa cijenama hrane to je totalno nemoguće.