Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U ovoj drzavi kada kupite goriva za 50 km od toga 25 km ide u budzet, akcize , porezi itd. Akcize su uveli pod izgovorim da pravimo auto put medjutim od akciza koje iznose 0,20 kf po litru se krpe budzetske rupe placamo njihova auta njihove plate njihova putovanja PLJACKAJU NAS GRADJANE
Pa placa te iste akcize i ovaj sto mu je gorivo 1,66 i jos i zaradi, isplati mu se, a ovaj sto prodaje po 2,16 uzima znaci u startu 0,50 KM vise i ubjedjuje te da ne moze ispod te cijene zbog akciza, a ti mu vjerujes...
Zato samo autobus ili biciklo, ništa auto, još kad skontaš registraciju ma bježi
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
U Njemačkoj u Hamburgu (drugom najskupljem gradu Njemačke) u određenim satima zna pasti i na 1€/litar dizela. Na njihove plate. Ovo je jedno ruglo od države i molim Boga da odem čim fax završim i da me kasnije psuju u nazivaju kvazipatriotom a ja da im mašem iz E klase.
I mi cemo mnogi za tobom ....nek se raspadnu ovi sami od svog zla
Pa naravno, kad skacu cijene to su nove isporuke, kad cijene padaju, onda mjesecima i godinama jos trose zalihe po starim cijenama ahahaha...narod je toliko glup da ga i treba sisati ko ovcu i kandzijom samo cap cap
U Svedskoj ti je litar goriva 14 kruna a inace litra kosta 5 kruna a 9 kruna uzima drzava.
nemojte sipati kod HIFE lopova
I dalje je dizel jeftiniji od ulja...
U ovo DIVLJANJE cijena GORIVA je UPETLJANA i VLAST !!! Što veće CIJENE GORIVA, to UHLJEBAŠI imaju veće prihode u BUDŽETU !!! Zašto VLAST ne REAGIRA na tržištu iz ROBNIH REZERVI !!!
Od Hife nema večih profitera,hadžije uzimaju Federaciju lopatom.Potrošili sve za lijekove.
Svugdje je tako. Državi je to danas izgleda glavni izvor prihoda. U DE je diesel cca 1,35, od te cijene otprilike 1 € uzima država, a ostatak tj. 0,35€ otpada na cijenu nafte, zaradu naftaša itd. U Bosni ispada malo drukčije, država i naftaši to dijele lapo-lapo, al što je najvažnije obje polovice završavaju izgleda u privatnim džepovima. Ruku na srce što se tiče državnog dijela, mora se priznati ode dobar dio i u za to predvidjeno mjesto.
Gorivo fiksirati na 3 KM i ne dirati. Da se ne zjbvte stalno, snizi, povisi za 5 pf. Ovako fiks 3KM i nema frke, vazda ste na dobitku, a narod će se navići, kao i na sve što se navikne.
Sreća pa sam u izolaciji nigdje ne idem
Pa u tom i jest fazon.
0,88KM/l za razliku od naših jalijaša 2.21KM/l, al haj valjda nije ni narod tolika budala toliko da trpi.
Dok narod ne izadje na ulice ovako ce nam biti,ali posto je narod zatucan nacionalizmom,gorivo ce i dalje rasti i opet nitko od obicnih ljudi nece smjeti zucnuti,ja ovo vise necu trpiti,idem u drugu drzavu raditi uzivati dok jos imam zdrave pameti,zbogom.
pa sto bi snizavali kad ce potrosnja opet biti ista? doduse uz pokoji komentar na mrezama i to je to. ne bih je ni ja spustio da je ja prodajem...
Smetljari, pogotovo hifa
Banda.