Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
300 eurica za lomljenje kicme i 6 radnih dana.. ❤️
da ima socijale kao u njemackoj ne bi niko radio.. vec bi uvozili budale kojima bi eksploatisali kicme.. svapski provjereni sistem.
12 eura po danu, ko minimalna satnica u Njemackoj
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ova ruka predstavlja DAVLJENIKA!
@Katalizator mora da si vlasnik nekog biznisa pa ti žao platiti radnika. Sve pare na liječenje najmilijih trošio svako ko ne plaća svog radnika prema zasluzi.
Radnicima povećanje od 50 maraka a sebi od 1000. Koja smo mi stoka. Samo revolucija , ništa drugo
Bit ce sve vise stranih tablica pred praznike u BiH...
Obračun doprinosa procentualno je pljačka i diskriminacija osoba sa višim primanjima. Doprinosi za zdravstvo, penziono, socijalno, invalidsko, vode, šume, nepogode mora biti u fiksnom iznosu, za sve radnike jednako. Bolje smo sa okupatorima prolazili što se tiče poreza i doprinosa.
Sebi povećaju za 700KM a radnicima koji pune buđet 53KM bravo glavonje
Minimalna netto plata u realnom sektoru ne bi smjela biti niža od 1500 BAM, a na državnim jaslama bih propisao 550 BAM i to dok se god država zadužuje kod MMF-a da im dijeli plate. Ko ne može da je isplati neka zatvori firmu.
I Hrvatskoj je minimalna plaća 560 EURA, a sve ispod 400 eura u BIH je loše.
Smanjite doprinose više aman
Donijeti zakon da najviša plata nemoze biti veća od 3 najniže i sve ok izbalansirati će se , naći će rješenje ...
sve ispod 1000 eura je mlacenje prazne slame i ko god radi za te pare kraj otvorene njemacke nesto nije u redu sa njim
J..m vam mater sindiklanu, za sta je to, sta je to 😡😡😡 pa odavnoste trebali napraviti proteste vi SINDIKATI 😡 vi ste produzen vladin Q 😭 ma… li vam USMRDILI ste se 😡😡😡
1500KM bo bilo humano, sve ispod je bolje da je nema nikako.
ee drug moj, vikendom radimo samo 7 sati, ali zato na kraju mjeseca 800 000 starih dinara u padze
Pola hiljade burazeru, pa ti vidi ;-)
Eto kako je mislila SDA nastaviti vladati i poslije izbora... znaci, lomiti radnika do iznemoglosti za 596KM. Fadil biznismen spakovao sebi i svojim botovima da unesreci radnika najnize od najnizeg za odlazak... glasajte za SDA da nam ovako jebu majku!!!
Da trebaju sebi povećati placu nebi bilo problema