Traje dva dana
22

Na Jahorini svečano otvoren ekonomski forum, među panelistima Dodik i Krišto

I. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Na Jahorini je danas svečano otvoren ekonomski forum "Regionalne integracije i BiH - Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan". Uvodnu riječ su imali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Dvodnevni forum je posvećen temama moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, novim migracijama i posljedicama na tržište radne snage, kretanjem inflacije, sportom, ali i novim tehnologijama i rastućim kreativnim industrijama.

Na forumu će tokom dvodnevnog foruma razgovarati brojni panelisti iz svijeta politike, ličnosti iz svijeta kreativnih industrija, regionalni investitori u IT sektor, liderke iz korporativnog svijeta, inovatorke i naučnice.

Prema agendi, danas će prvi panelisti biti predsjednik RS-a Milorad Dodik, savjetnik predsjednika vlade Crne Gore za vanjsku politiku Đorđe Radulović i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Organizatori navode da Jahorina ekonomski forum već šestu godinu zaredom predstavlja jednu od najuglednijih regionalnih manifestacija na kojoj se, kroz diskusiju predstavnika državnih institucija, kompanija i stručnjaka, dolazi do relevantnih zaključaka kako poboljšati javne politike, ekonomiju i kvalitet života građana Bosne i Hercegovine, kao i regiona.