Unaprjeđenje usluga
0

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u funkciji novi izgrađeni dio terminala

S. Š.
Nove pogodnosti za putnike na beogradskom aerodromu (Foto: Facebook)
Nove pogodnosti za putnike na beogradskom aerodromu (Foto: Facebook)
Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu nastavlja sa unaprjeđenjem usluge za svoje putnike, ovog puta izgradnjom dijela centralne zgrade terminala čija je površina veća od 11.000 kvadratnih metara.

"Od sutra će vaša putovanja započinjati u komfornom prostoru površine 11.000 kvadratnih metara koji krasi staklena fasada sa nazivom aerodroma i sa tradicionalnim motivima pirotskog ćilima", saopćili su sa aerodroma u glavnom gradu Srbije.

Osim puštanja u funkciju novog centralnog dijela zgrade terminala, iz beogradskog aerodroma, kao dvije važne novosti, navode još da će novi šalteri za prijavu putnika na let 100 i 200 (201-212) biti u prizemlju novoizgrađenog djela terminala te da će se ubuduće na prvom spratu prvo vršiti pasoška, pa onda bezbjednosna kontrola prije ukrcavanja na let.

Iz beogradskog aerodroma također obavještavaju putnike da prate signalizaciju u zgradi i pravovremeno se informišu putem zvanične web stranice i društvenih mreža.

Ujedno, na aerodromu su u toku i drugi veliki radovi poput onih na modernizaciji predmetnog prostora, kako bi se kreirala nova zona i veliki centralni trg sa novim komercijalnim objektima i različitom ponudom.

Podsjećamo, kako je nedavno saopćeno i sa aerodroma u Sarajevu potvrđeno, dvije kompanije iskazale spremnost za noćnim linijama. Jedna od njih je Air Serbia, objavio je Zamaaero, regionalni specijalizirani portal. Pored već ustaljenih linija za Beograd, ovom novinom će putnicima iz BiH biti na usluzi pogodnosti koje nudi beogradski aerodrom i više puta dnevno.