Mostarski Dani trešnje ove godine prezentiraju projekt gondolske žičare na Rujištu

Mostarski Dani trešnje ove godine prezentiraju projekt gondolske žičare na Rujištu
38
Piše: R. D.
30.5.2019. u 11:22
10
komentara
38

dijeljenja
Mostarski Dani trešnje ove godine prezentiraju projekt gondolske žičare na Rujištu
Izložbeni prostori bivšeg TC Merkur od 19. do 21. juna bit će poprište tradicionalnog Međunarodnog sajma privrede, prehrane i turizma "Dani trešnje". Sajam će privući više od 300 izlagača, a organiziran je u saradnji s Obrtničkom komorom Federacije BiH.
Salem Bubalo, direktor ove sajamske manifestacije, kaže kako je osnovni cilj da se kroz zaštitu starih zanata kreiraju novi turistički proizvodi.

"Ove godine prezentiramo i jedan novi turistički projekt u Mostaru, gondolsku žičaru koja bi bila instalirana na prostoru Rujišta. Siguran sam da bi to preporodilo ove prostore, a gosti koji dolaze u Mostar bi tako imali kompletniju ponudu. Taj projekt će biti prezentiran na svečanosti otvorenja sajma, a dolaze važni gosti koji imaju iskustva s takvim projektima u svojim destinacijama", kazao je Bubalo.

Zbog projekta gondole na Rujištu na sajmu će sarajevska iskustva sa žičarom na Trebeviću prezentirati gradonačelnik našeg glavnog grada Abdulah Skaka. Najavljen je i dolazak gradonačelnika Raške u Srbiji na čijem lokalitetu se nalazi gondola na Kopaoniku.

"Dolazi nam i italijanski ambasador u našoj zemlji Nicola Minasi koji želi razmotriti mogućnosti investiranja upravo vezano za ovu temu", najavio je Bubalo.

Na sajmu će čelni ljudi Grada Mostara potpisati sporazum o partnerstvu sa Zrenjaninom, a bit će prezentirani i turistički potencijali Irana.

"Koliki je interes za Dane trešnje najbolje govori činjenica da broj učesnika diktira veličina prostora, odnosno da su svi izložbeni kapaciteti već popunjeni. Važno je istaći kako Mostar ima dva sajma koja se međusobno programski nadopunjuju, što nema nijedan drugi naš grad", kazao je Salem Bubalo.

Sajam ima i humanitarni karakter jer se prihod od ulaznica donira Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" iz Mostara.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...