|

Mostar ponovo povezan s Njemačkom: Opstanak aviolinija zavisi od interesa građana

Mostar ponovo povezan s Njemačkom: Opstanak aviolinija zavisi od interesa građana
8
Piše: R. D.
5.5.2019. u 11:09
99
komentara
8

dijeljenja
1/16 Foto: R. D./Klix.ba
2/16 Foto: R. D./Klix.ba
3/16 Foto: R. D./Klix.ba
4/16 Foto: R. D./Klix.ba
5/16 Foto: R. D./Klix.ba
6/16 Foto: R. D./Klix.ba
7/16 Foto: R. D./Klix.ba
8/16 Foto: R. D./Klix.ba
9/16 Foto: R. D./Klix.ba
10/16 Foto: R. D./Klix.ba
11/16 Foto: R. D./Klix.ba
12/16 Foto: R. D./Klix.ba
13/16 Foto: R. D./Klix.ba
14/16 Foto: R. D./Klix.ba
15/16 Foto: R. D./Klix.ba
16/16 Foto: R. D./Klix.ba
Slijetanjem Eurowingsovog aviona A320 iz Dizeldorfa jutros u 9:30 na pistu Aerodroma Mostar, grad na Neretvi direktnom avionskom linijom ponovo je povezan s Njemačkom.
Poznata njemačka niskotarifna kompanija od danas jednom sedmično povezuje Mostar i Dizeldorf, a od 1. juna i dva puta sedmično sa Štutgartom. Za Dizeldorf se leti nedjeljom, a za Štutgart srijedom i subotom.

Direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić nam kaže kako opstanak linija ponajviše zavisi od raspoloživosti naših građana da koriste svoj aerodrom i tako pomognu razvoju Mostara i Hercegovine.

"Punjenje aviona je dosad obično bilo 50 posto naši ljudi iz dijaspore, a 50 posto hodočasnici. Linije za Njemačku su izvjesne do jeseni, a nastavit će se ako bude dovoljnog interesa", kazao je.

Eurowings koji je Mostar povezivao s ova dva njemačka grada od maja prošle godine, letove je pauzirao u toku jeseni i zime, a takva bi praksa mogla biti i ovaj put ako interes Hercegovaca ne bude bolji.

Jedan od prvih koji je sišao s aviona iz Dizeldorfa i bio ugodno iznenađene dočekom mladića i djevojka u narodnim nošnjama s trešnjama u košarama bio je Andrej. On živi u Dizeldorfu, a porijeklom je iz Ortiješa, naselja u kojem se nalazi Aerodrom Mostar.

"Sve je kako treba. Ranije je bio manji avion, a ovaj je dobar. Meni ovi letovi savršeno odgovaraju, redovno sam ih koristio i prošle godine", kazao nam je.

Iz Mostara se za Dizeldorf leti nedjeljom u 10:15, a Štutgart srijedom u 16 sati i subotom u 15:25.

Aerodrom Mostar, osim Eurowingsovih letova za Njemačku, povezan je letom Croatia Airlinesa sa Zagrebom. Let je osiguran i naredne dvije godine, ali nije osobito popunjen.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...