Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos kad bi nas narod kupovao Meggle umjesto Dukata, pio tesanjski umjesto Jane, pio tuzlansku umjesto karlovacke...
Ja pijem tuzlu, tesanjske mineralne i mlijeko ono milkos. Svakako je nase. Evo i Dita nam ozivila, imas deterdjent za sudje bolji od pisljivog likvija, ja se uvjerio. Za ves mi bolji neg fax, nikakav lazni patriotizam nije u pitanju. Imamo smokije, keksove, cokolade itd itd. Ma nikad vise tudje osim ako nema nas proizvod na stanju. I tad kupujem od Srbije. Ono sa Hrvatskom mi se odsjeklo, nicije vise osim svoje pogotovo ne hrvatsko.
@zumbolo Ovi sati nisu za tvoj uzrast. Idi malecki popij mlijeko i razguli spavat. Aj magla!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Hajde makar neka pozitiva u ovoj državi,al haj ti našem tupavom narodu objasni,da kupuje MEGGLE a ne DUKAT
Kupujem ja meggle od jagode i vanilije jer nema dukat. A dukat obicno kupujem jer je jeftinije og megglea.
Ne znam da li ih ima izvan Zenice i njene okoline , ali ZIM mlijeko i njihovi ostali proizvodi su super.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Meggle proizvodi svakako kidaju.
Predivna vijest, tako se radi za dobrobit ove nase drzave i njenih stanovnika. Potencijali su tu, narod ce dobiti posao. Normalno da treba da podrzimo domace, da nasa pivreda ozivi, ali isto tako svi strani investitori su dobro dosli. Eto, ja znam da ce biti minusa zbog Konzuma. Pa koliko je samo radnika zaposleno sirom BiH, koliko proizvodjaca dostavlja svoje proizvode iz BiH, e sada sracunajte koliko je porodica obezbjedjeno u BiH radeci za ili u Konzumu.
Dosao i investirao u BiH 1994, u sred rata. Zaista je imao "muda" sto kaze nas narod.
sve to mozemo i mi sami, drzava treba da dize kreditz za takve pogone ali jbg onda se ne bi moglo krasti
Dzaba sve kad imamo genocidnu sda vec 30 god na vlasti,projebali sve sto je valjalo i sad ko fol nesto rade. Samo objavit rat njemackoj,nebil nas okupieali i spasili od domacih neprijatelja.
ja kupujem njihove proizvode ijako sam zadovoljna
Da li neko zna kolika je otkupna cijena jednog litra mlijeka od domaceg farmera? Cujem da je vrlo mala i ponizavajuca cijena koja domacim farmerima ne daje motiv za rad i razvoj. Volio bih da sam pogresno informisan.
0,33 feninga po litri prva klasa a prva klasa se mjeri procentom masnoce u mlijeku,manji postotak masnoce manja cijena i onda dolazimo do poticaja koji je 0,40feninga po litru ali poticaj se dobija svake druge godine kad poljoprivrednici blokiraju gp.kao sto je slucaj bio danas.Interesantno je to sto je u EU otkupna cijena mlijeka i poticaj isti kao i kod nas mi smo s njima ravnopravni razlika je sto u eu poljop.ima po 100 krava u stali a mi u bih 5-10krava u stali...
@muhamed383 Poticaji u eu su na vrijeme,potice se koliko hektara zemljista obradjivas, sta sijes na tom zemljistu koliko kukuruza koliko psenice i koje sjeme koristis,koliko ti krava mlijeka daje godisnje,potice se oprema za farmere : traktor i prikljuci za traktor itd..U EU ovisno od zemlje do zemlje ali svagdje poljoprivrednici su na prvom mjestu.Kod nas nemogu isplatiti obicni poticaj za mlijeko redovno
Bira i Meggle, ajd ne budi napredan grad. A mali kucanski aparati su im odlicni. Imam veliku zelju da jednog dana postanu giganti i pocnu sa bijelom tehnikom i TV-om.
Eo vidim rade i frizidere, svaka im cast. Samo stranicu da jos srede skroz je spora i nimalo sazeta. Moram kupit blender, jeftin a radi isto ko i gorenje ili phillips od 110 KM.
@AkumAone Ti nesto bas volis pljuvat po Bosni i Hercegovini. Hajd to za obustavljanje, al nesto plaho pljujes i iznosis informacije za koje nemas dokaze.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Respect za Meggle !
respect