Privreda
2

Mineralna voda Oaza nagrađena "Zlatnom ružom" za kvalitet

FENA
Mineralna voda Oaza - Tešanjski kiseljak dobitnik je "Zlatne ruže“, nagrade za kvalitet 20. jubilarnog Međunarodnog sajma privrede ZEPS u Zenici.
Oaza se našla među 62 ostala izložena proizvoda koja su ušla u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Analizirao se hemijski sastav mineralne vode Oaze. Ocjenjivanje je obavljeno i na degustaciji od strane degustacione grupe potrošača u hotelu "Dubrovnik" u Zenici. Također, ocjenu je donio i žiri ZEPS-a za cjelovitost proizvoda.

Zbrajanjem bodova sa ova tri ocjenjivanja donesena je odluka da je mineralna voda Oaza dobila nagradu "Zlatna ruža" ZEPS-a.

Nakon nedavno dodijeljene Zlatne medalje za kvalitet Sajma šljive u Gradačcu, ovo je druga po redu ovogodišnja nagrada za brand Oaza.

Oaza je voda koja je prva iz Bosne i Hercegovine nagrađivana zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno.

"ZEPS je jedan od najvećih sajmova u našoj zemlji i veoma smo ponosni na činjenicu da smo kvalitetom i cjelokupnim brandingom uspjeli zasjeniti ostale izlagače, jer Oaza je bosansko čudo i jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu, a njeni potencijali su ogromni", kazao je brend menadžer Oaze Haris Hrvić.