Unapređenje saradnje
0

Mesnu industriju Ovako posjetila delegacija privrednika iz Austrije

Klix.ba
Delegacija privrednika iz Austrije na čelu sa predsjednikom Privredne komore, Jurgenom Mandlom, posjetila je danas sjedište grupacije Akova.

Tokom posjete predstavnici austrijske delegacije upoznati su sa poslovanjem najveće mesne industrije u BiH, procesima koji su realizovani u zadnjih 10 godina, te planovima za budućnost.

Neizostavna tema koje su se dotakle obje strane bila je izvoz proizvoda od pilećeg mesa na tržište EU. Tom prilikom predstavnici austrijske ambasade i delegacije privrednika upoznati su sa svim problemima administrativne prirode, prvenstveno od strane BH odgovornih institucija.

"Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Ovako i austrijskih kompanija od kojih se kupuju najkvalitetnije sirovine potrebne za proizvodnju u mesnoj industriji. Također je izražena nada da će trgovinski proces između ove kompanije i austrijskih kompanija u budućnosti ići u oba pravca, te da će to doprinjeti smanjenju između suficita i deficita ove dvije države", istakao je Nedžad Biberović, export menadžer mesne industrije Ovako.

Nakon posjete privrednika i njihovih predstavnika iz Austrije , planiran je još jedan sastanak predstavnika Akova grupacije sa predstavnicima Kineskih privrednika u prostorijama Vanjskotrgovinske komore.