Promo
22

Mercator nastavlja promovisati domaću proizvodnju

Sa željom da dodatno promovišu vrijednost domaće proizvodnje i ujedine bh. proizvođače, od 31. januara 2019. godine, Mercator nastavlja sa drugim valom promocije domaćih brendova.

Osim već poznatih brendova iz prvog vala kampanje Moji brendovi, naše vrijednosti, Klas – Zlatni puder, mineralna voda Sarajevski Kiseljak, Meggle mlijeko, bosanska kafa Zlatna Džezva, Violeta tečni deterdženti, drugi val kampanje uključuje i Meggle active protein mlijeko, Perfetta pašteta, Sarajevsko premium pivo i Violeta omekšivače. U narednom periodu, police svih Mercatorovih prodavnica će nositi oznake ovih proizvoda, sa posebnim naglaskom kupcima na njihove omiljene brendove.

"Ovaj moderan način saradnje kompanije Mercator i domaćih brendova je nešto sasvim novo na našem tržištu. Nastavak kampanje smo ojačali sa Meggle active protein, specijaliziranim mlijekom sa smanjenim udjelom mliječne masti i povećanim udjelom proteina, sa neodoljivim okusima čokolade, vanilije i banane, koje je savršen odabir za sve profesionalne sportiste, rekreativce i za sve one koji paze na dnevni unos kalorija. Tu je i Sarajevsko Premium, vrhunsko svijetlo lager pivo, proizvedeno od pažljivo biranih sastojaka, vode s vlastitog izvora, ječmenog slada, pivskog kvasca i čak tri vrste hmelja, bez drugih dodataka. U nastavku kampanje predstavljamo i vrhunsku kolekciju Violeta omekšivača sa sofisticiranim parfemima za tkanine koji ujedinjuju pet različitih karaktera, naglašavaju privlačnost i neodoljivu senzualnost mirisnih esencija. Osim pomenutih brendova, pridružila nam se i Perfetta pašteta, pripremljena samo od najkvalitetnijih sastojaka, jedinstvenim tehnološkim postupkom, kao i Perfetta pikant kokošija pašteta sa savršenim omjerom začina, samo za istinske gurmane", navodi se u saopštenju.

"Naši vjerni kupci će pronaći svoje omiljene brendove na našim policama dodatno označene uz markicu "Moji brendovi", jer to jesu naše vrijednosti. Posjetite svoj najbliži Mercator i na jednom mjestu pronađite proizvode koji su zasigurno nezaobilazan dio našeg svakodnevnog života. Sa kupnjom domaćih proizvoda podržavamo domaću proizvodnju i dajemo dodatnu sigurnost radnih mjesta", izjavio je Haris Omeragić, direktor nabavke Mercatora BH.

Vrijednosti ovih domaćih brendova stvaraju uspomene. "Potražite i vi vaše omiljene domaće brendove na policama Mercatora i nastavite sa nama stvarati nove uspomene uz naše vrijednosti", pozivaju uposlenici Mercatora BH.