Marijin Dvor
923

Mercator iselio, Bingo uskoro otvara poslovnicu u sarajevskom tržnom centru Alta

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo uskoro će otvoriti poslovnicu u Alta Shopping Centru, nakon što su ove godine postali vlasnici kompletnog objekta na Marijin-Dvoru.

Iz kompanije Bingo d.o.o. su nam kazali da naredne sedmice počinje preuzimanje poslovnice te da nam u ovom trenutku ne mogu dati tačnu informaciju o datumu otvorenja.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Tržni centar Alta se prostire na blizu 24.000 kvadratnih metara. Smješten je na Marijin-Dvoru, atraktivnom dijelu centra Sarajeva, koji je doživio procvat u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući, uz ostalo, i izgradnji Alta Shopping Centra.

Ipak, nakon otvorenja u decembru 2010. godine ubrzo kreću prvi problemi. Nakon 10 mjeseci dug za električnu energiju dostigao je 126.000 konvertibilnih maraka te je zbog toga tržnom centru ugašen dovod električne energije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Alta je zbog poteškoća koje je imala nekadašnja Hypo banka stavljena na prodaju 2015. godine. Do 2017. godine tržni centar je bio u vlasništvu austrijskog fonda Lone Star, nakon čega ga je preuzeo Bingo.