|

Međunarodni dan ženskog poduzetništva prvi put se obilježava u BiH

Međunarodni dan ženskog poduzetništva prvi put se obilježava u BiH
35
F
FENA
19.11.2014. u 08:17
9
komentara
35

dijeljenja
Međunarodni dan ženskog poduzetništva prvi put se obilježava u BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
U Bosni i Hercegovini će prvi put biti obilježen međunarodni Dan ženskog poduzetništva (Women's Entrepreneurship Day-WED) sa sloganom “Dan inspiracije za buduće poduzetnice”.
Udruženje poduzetnica iz BiH “ONE” tim povodom organizuje danas u Sarajevu konferenciju na kojoj će učestvovati nekoliko desetaka žena iz cijele BiH i iznositi svoje inicijative za jačanje položaja žene u društvu, ekonomiji, politici i drugim segmentima.

"Taj dan nećemo samo slaviti uspjeh poduzetnica u BiH već ćemo pokrenuti novu priču. Smatrajući političke stranke i političarke jednakim partnerima, pozivamo ih da osiguraju svoju ulogu u interaktivnoj komunikaciji", navodi se u saopćenju Udruženja “ONE”.

U Udruženju ističu da su žene sposobne da stvore i ojačaju svoje međusobne veze, te da one mogu biti jedna drugoj podrška i primjer.

Priče poduzetnica i poduzetnih žena pokazuju da je budućnost BiH uveliko i u ženskim rukama, a o konkretnim inicijativama uspješnih žena iz BiH govorit će se tokom konferencije.

Inače, međunarodni Dan ženskog poduzetništva u BiH bit će obilježen istog dana kao i u Ujedinjenim nacijama u New Yorku.

Glavna ceremonija WED-a se održava u partnerstvu sa U.S. State Departmentom i 153 zemlje i ambasade širom svijeta. To je dan kada se označava, slavi i podržava žena u poslovnom svijetu te uspostavljaju snažne veze za promjene u svijetu.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...