Zračni saobraćaj
80

Međunarodni aerodrom Sarajevo predstavio svoje mogućnosti Lufthansa grupaciji

B. R.
Posjeta Lufthansa grupacije Međunarodnom aerodromu Sarajevo (Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo)
Posjeta Lufthansa grupacije Međunarodnom aerodromu Sarajevo (Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo)
U Sarajevu je od 3. do 5. oktobra prvi put održan regionalni sastanak Lufthansa grupacije, a na kojem su predstavljene mogućnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su saopćili iz Aerodroma Sarajevo, sastanku je prisustvovao menadžment grupacije s timovima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Italije, Malte, Alžira, Maroka i Tunisa.

Direktor grupacije za Sarajevo i Dubrovnik Ismar Ibrahimović je bio domaćin sastanka. Predstavio je novu infrastrukturu na aerodromima u Dubrovniku i Sarajevu.

Direktorica Sektora aerodromskih usluga Vedrana Vikić Musić je predstavila, kako su naveli, veoma atraktivnu poticajnu šemu za aviokompanije, nove razvojne projekte, ponudu komercijalnih sadržaja u Terminalu B Aerodroma Sarajevo, kao i turistički potencijal Sarajeva i ostatka Bosne i Hercegovine.

Kako su saopćili, ključni pokazatelji uspješnosti Lufthansa grupacije pokazuju izuzetne rezultate nivoa usluge Aerodroma Sarajevo, kao i sve zahtijevane uslove za prihvat i otpremu aviona, putnika i prtljaga.

Regionalni direktor za jugoistočnu Evropu Ben Hadj Said Mawrene i direktorica Lufthansa grupacije za Evropu Barden Cristine su se prilikom posjete Aerodromu Sarajevo upoznali s novim sadržajima te domaćinima iskazali zahvalnost na gostoprimstvu, saopćili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.