Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijena nije ni blizu ove koju ste naveli a berba domace lubenice traje vec mjesec dana. Kad pisete o poljoprivredi informisite se malo bolje.
Umjesto visočke pečenice sad imamo visočke lubenice :)
nemoj nasih lubenica majke ti
Obrali smo bostan!
Pola marke kg u Bingu, slabo ce ljudi iskoristiti svoj rad
Ja je već vidjeti nemogu... 😏
Ovo je Bostan!
A šta to u Bosni ne rađa? Bog dao tu zemlju punu berićeta pa što zabodeš to i izraste. Možda su zato na nju mnogi bacili oko još od davnina. Nama je ostalo da to neprocjenjivo bogatstvo čuvamo jer na planeti je samo 5% ovakve zemlje. Finci ima taj podatak i ispričao kod Senada.
"domaće" se prodaju vec par mjeseci
stavam je debili ja dosad pojeo tonu lubenice sad ide grozdje i smokve
Odakle prije grožđe ? Boga pitaj odakle je.
Lubenicu dok je cijena bila 1,5 km i 2 km ne treba prodavati. Lubenica 1km kila je preskupa za krajnjeg kupca. Idealna cijena za kvalitetnu lubenicu je od 0,60, 0,70 i 0,80 km. Sve iznad ovoga je besmisleno.
Pa logicno da necemo kupovati skuplje lubenice ako su istog kvaliteta????🙄
Jučer kupovao na cesti za Neum i košta 0.29 km ,cijena za krajnjeg kupca ...Šta lupate 0,40 -0,50 odkupna cijena ... Spusti cijenu i imati ćeš tržište ...
ja se zasitio lubenice za ovu sezonu
vidis da je bolje kad se manje uvozi nas narod moze prodati i svima dobro...jeftin uvoz samo pogoduje gazdama da se vise bogate i nista vise
Nista ovo nije tacno . Niti ie cijena 0,50 feninga niti je samo nekoliko stotina kg uvezeno . Lubwmica se uvozi jos od aprila mjeseca kad je bila i po 2 Km za kg. Gdje su podaci o uvozu iz Turske,GrčkeAlbanije,Opuzena…,
Cuj uvezeno prosle godine 268kg vrijednosti oko 8300KM (ove godine 226kg vrijednosti 5820KM). Cita li ovo neko prije objave? Samo da shvatite red velicine radi se o cca 30 kom lubenice, od cega svaka kosta po cca 280KM???