Komentari (250)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moram da kazem da me raduje skok privatnih firmi jer svidjalo se to kome ili ne u tome je buducnost
@potocari mi sto vise kupujemo domace stanje sve gore za radnike.
U Zapadnoj Hercegovini dominira samo privatluk! Da se radila lista 50 naprofitabilnijih u BiH, 50% liste bi činile hercegovačke kompanije koje godišnje uprihoduju u BiH i regiji preko 5 milijardi km. Zapadna Hercegovina je najzdraviji i najbogatiji kutak BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prema broju stanovnika bi se reklo da se u pretežno hrvatskim mjestima bolje posluje
Ljudi u Hercegovini po statistikama rade za minimalac, al u praksi niti jedan Hrvat od Neuma do Livna nece radit ispod 1000KM. Zato bosnjacke gradjevinske firme u hercegovini imaju najveci promet, jer se nekome iz Vakufa isplati ic dole radit na skeli za 550 maraka..
I tako su hrvati najbogatiji narod u BiH!!!
Nastranu ovi oni naši njihovi ali činjenica je da od Livna do Neuma jednostavno radnici uvjetuju veće plaće jer ako gazda neda svi imaju putovnicu i odoše za HR ili Njemačku. Gazde su prisiljene dati veće plaće,ne što nas vole nego što nemaju izbora. Ja radim u privatnika za 1900 u Livnu, i na kraju godine bude i Božićnica i bonus ako je firma dobro poslovala. Znam da je ovo rijedak slučaj ali ipak ima. Rijetki rade za menje od 1000
Jeste i Hrvati jedini porez ne plaćaju a žive na penzijama i zdravstvu koje uplaćuju Bošnjaci .zato Hrvati ljubite stope Bakiru
Pppppppposrem ih sve....
60 miliona € netto od prodaje mašina. Da su od zlata pa ajde.
Fukare u duši , daje radniku 600 km puuuu
Hajmo, svi po markicu za siguricu, 44 miliona. Nikad pameti doc... Naivni bosnjo
Zasto nema Aluminijuma na ovoj listi?
@mujke vjerovatno zato što se tako nikad pogon nije ni zvao. Čuj Aluminijum. Svašta
Jesu li nas ono prije mjesec-dva kladionice ubjeđivale da oni ne zarađuju puno, nego se to samo nama čini?
saka jada od autoceste i gledaj. 133 miliona dobiti. zamislite godisnju dobit ds je autoput na dionici bijaca - bosanski brod?
@fbUser1588271770 samim prikazom ovog dobitka moraju platiti i porez na taj dobitak....osim Binga nijedna "bosnjacka" privatna firma na spisku(toliko o tome Ko prikazuje pravo financijsko stanje firme)...ovi Ne prikazuju sigurno sve, Ali izgleda da onda ove druge ne prikazuju skoro nista
Pa u grudama su odbili opstinske vlasti da se pravi bimgo razlog 600 marka plata
Pa da Bingo poveca plate radnicima za po 100KM, ne bi imao profita nikako. Kvalitet, rad i sposonbnost privatnika nema nikakve veze jer se sve na kraju svodi na to koliko malu platu radniku mozes dati. Da radnici imaju normalne plate, ove firme ne bi mogle funkcionisati.
Je li slučajnost da 5 od 10, odnosno polovicu, najprofitabilnijih firmi drže oni iz najugroženijeg naroda? Ne znam kada ćete shvatiti tko generira najvece dobiti u ovoj državi i tko zapravo radi. Što prije to shvatite, i pustite sposobnijima od sebe da rade, bit će vam bolje. Ne znam koji dokaz još treba kako bi vam se dokazalo da je treći, gospodarski i ekonomski, miljama od ostalih.