Minimalan rizik
525

Kriznom štabu KS upućen zahtjev za ponovno otvaranje trgovina namještaja i bijele tehnike

R. D.
Suad Ećo, predsjednik Asocijacije drvoprerađivača BiH i vlasnik kompanije Ećo Company, poslao je danas Kriznom štabu Kantona Sarajevo zahtjev da se dopusti rad maloprodajnim objektima za namještaja, bijelu tehniku, elektro i vodo materijal te grijanje.

Ećo je na društvenim mrežama napisao kako ne shvata koja je razlika i rizik u radu kod maloprodajnih objekata prehrane i onih iz ovdje navedenih sektora.

"Moje mišljenje je da što prije počnemo svi radit uz maksimalne zaštitne mjere za zdravlje. Ako bude pomoći dobro doći će, a ako ne bude uzdaj te se u sebe i svoje mogućnosti. Neka nam je sa srećom i neka se nastavi borba koja nikad nije ni prestala za očuvanje radnih mjesta", napisao je.

Zahtjevom se traži radno vrijeme od osam sati dnevno te navodi kako se zbog specifičnosti tih trgovinskih djelatnosti ne okuplja veći broj ljudi te su minimalne mogućnosti zaraze.

"Smatramo da bi ova mjera smanjila gubitke poslovanja ovih privrednih subjekata, time i rizik od otpuštanja radnika te se djelomično osigurava kontinuitet poslovanja", napisao je Ećo.