{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komparacio.ba – vrhunski alat za pretragu i poređenje finansijskih usluga

S
28.3.2014. u 12:33
2
6
Komparacio.ba – vrhunski alat za pretragu i poređenje finansijskih usluga
2
Komparacio.ba – vrhunski alat za pretragu i poređenje finansijskih usluga
Komparacio.ba je jedinstven novi portal na tržištu BiH koji omogućava korisnicima brze i besplatne pretrage ponuda iz finasijskog sektora: banaka, osiguranja, leasinga i mikrokredita, te usluga različitih telekomunikacijskih dobavljača.
"Živimo u dinamičnom okruženju i svakodnevno smo izloženi pritiscima da biramo i donosimo odluke. U mnoštvu informacija sve je manje onih pravih i pouzdanih koje omogućavaju razumijevanje najsavremenijih finansijskih i telekom usluga i proizvoda. Stoga, korisnici često imaju frustrirajući osjećaj nemoći i neravnopravnosti prema bankama, osiguranjima, telekom operaterima i drugim isporučiocima. Može se reći da postoji jaz među klijentima i davaocima usluga. Sada je tu Komparacio.ba koji uči svoje korisnike kako da pretražuju, porede i izaberu. Želimo biti partner od povjerenja kojem se i nakon pretraga korisnici mogu obratiti za dodatne informacije i objašnjenja", kaže Dino Osmanbegović, vlasnik portala, ističući da je Komparacio.ba je pouzdan medijator, a ne "zastupnik jedne ili druge strane".

Dino Osmanbegović
Dino Osmanbegović
Prednost za korisnike ogleda se u brzom pregledu i biranju željenih proizvoda i usluga, dok se davaocima usluga daje prilika da objektivno predstave funkcionalnosti svojih proizvoda. Komparacio.ba ne podstiče korisnike na kupnju, već omogućava da ukoliko imaju potrebu za nekim proizvodom ili su se odlučili za kupovinu, detaljno pregledaju uvrštene ponude, uporede ih i uvjere se u njihove funkcionalnosti.

"Korisnici trebaju slijediti svoja promišljanja. Pametan izbor se ne završava na jednom proizvodu i u jedinstvenoj situaciji, to treba postati kontinuirani proces pretraživanja, upoznavanja, edukacije. Samo edukovan i dobro informisan potrošač je zaštićen potrošač", kaže Osmanbegović, dodajući: "Konkurencija se na portalu Komparacio.ba odvija u 'neutralnoj areni', bez mogućnosti dominacije korporativnih poruka i simbola davalaca usluga, uz fer sučeljavanje njihovih konkurentskih kapaciteta, što daje jake dodatne garancije da se neće tolerisati pokušaji preferisanja i neprihvatljivog utjecaja na rangiranje pojedinih ponuda".

Principi poređenja na Komparacio.ba su ustanovljeni prema očekivanim interesima i potrebama korisnika. S minimalnim unosom bitnih elemenata, već u prvom koraku pretrage moguće je dobiti pregled i poređenje ponuda u okviru jedne grupe proizvoda, sortirane po dva ili više kriterija. U drugom koraku, dodavanjem pojedinih funkcionalnosti proizvoda, vrši se konačno fokusiranje uže grupe proizvoda, a svaki proizvod ima detaljan opis. Omogućena je brza i jednostavna komunikacija sa stručnjacima Komparacio tima ili s ovlaštenim predstavnicima isporučilaca, putem kratkih upita ili zahtjeva za ponudu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: