{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanije iz BiH od danas na sajmu Hannover MESSE 2014

F
7.4.2014. u 12:03
19
5
Kompanije iz BiH od danas na sajmu Hannover MESSE 2014
19
Kompanije iz BiH od danas na sajmu Hannover MESSE 2014
Na najpoznatijem svjetskom sajmu industrijskih tehnologija Hannover MESSE 2014, koji je počeo danas u njemačkom gradu Hannoveru, na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine nastupa pet kompanija, dok tri bh. kompanije svoje proizvode izlažu na individualnim štandovima.
Ovo je četvrto zajedničko predstavljanje bh. industrije na ovom sajmu koje podržava Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji s USAID-Sida FIRMA projektom i Švicarskim programom za promociju uvoza.

Kako je potvrđeno Agenciji Fena u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, na zajedničkom bh. štandu u sajamskoj hali broj 4, rezerviranoj za industrijske dobavljače, predstavljaju se sljedeće firme: INOX Ajanović iz Tešnja, Alfa 90 iz Živinica, Interkomerc iz Mostara te TTO i MDG International iz Sarajeva.

U hali 13, koja je namijenjena za elektroenergetski sektor, ove godine podržani su individualni nastupi firmi: TT Kabeli iz Širokog Brijega, Miviko iz Posušja i Deling iz Tuzle.

Hannover MESSE je tokom više od 60 godina postojanja izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija i materijala. Nastup na ovom sajmu postao je imperativ za sve koji javnosti žele predstaviti nova tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima. Sajam je u 2013. privukao čak 6.550 izlagača iz 62 zemlje, a posjetilo ga je oko 225.000 osoba.

S obzirom na činjenicu da je ovaj sajam fokusiran na mogućnosti prodora na nova tržišta, te uzevši u obzir prošlogodišnje rezultate izlaganja, očekuje se da će i ove godine prodaja kompanija učesnica iz BiH porasti za 10 do 20 posto, odnosno za pet do deset miliona maraka. Očekuje se i da će novi prodajni ugovori dovesti i do povećanja broja zaposlenih za najmanje pet posto (od 30 do 50 novih uposlenika).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: