Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tuzla i Zenica rade, a imaju zajedno budžet upola manji od lezihljebovića iz Sarajeva.
Tešanj i Zenica rade....što se tiče Ze-Do
@Jimmy McNulty kako si ti samo nepismen. Pa uplatite u kantonu porez i eto budzeta. I prestanite kupovati to sto se uvozi u KS I ZHK i imat cete veci budzet. KS je dominantan kads je u pitanju turizam. Ne mozes reci da npr Dubrovnik uopste ne treba budzet jer nema izvoza. A ljudi ostvaruju opasne prihode.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Novcem koji se trosi i ubire porez u drugim kantonima treba prestati finansirat Sarajevski Kanton. Drzavne firme da placaju porez ne ondje gdje im je sjediste centrale vec gdje ostvaruju prihode. Zasto termoelektrana da zagadjuje nas a porez placa u Sarajevu?
Svi "drvlje i kamenje" po Sarajevu a svi se ubiše naseljavajući Sarajevo. Ko kupuje ovolike stanove po Sarajevu? Sve sami budžetari koje njihovi zemljaci dovode u Sarajevo i koje zapošljavaju na državnu sisu. U mom ulazu su doselile 4 porodice koje su preko zemljaka iz ZDK i TJK dobili poslove u javnom sketoru, pa prema tome prestanite na pamet pričati ili dođite i uvjerite se.
Jbt Kanton Sarajevo sam izvozi vise nego svi hrvatski kantoni zajedno. Tuzla i Zenica da ne pricam. I onda nam spiclov Covic kroji sudbinu? Mijenjati Ustav iz korijena.
U USKu nije se jedna cesta napravila u zadnjih 30 godina.
@Znameniti Sto ne prave kantonalne guzonje? Izvoze svoj sopstveni narod
sarajlijice najveci paraziti u drzavi
Zenica je pomogla Sarajevu za vrijeme Olimpijade, dobili su žičaru, s tim da su obećali vratit Zenici njeno, to se nikad nije desilo, niti će.
Dodji druze skini je i nosi
Koliko ja vidim u tabeli Kanton Sarajevo je sampion u UVOZU a ne tuzlanski i to daleko ispred ostalih. Ogulise ovu sirotinju..
ZENICA I TUZLA TREBAJU DA TRAZE AUTONOMIJU OD SARAJEVA ILI DISTRIKT ZE-TZ
@Pridrazici samo povedite sve iz TK-zDK koji rade na državnoj susi u Sarajevu sacsobom i odmah se odvojite - ali odmah
A sarajlice, supica čorbica.
Iako ZENICA I TUZLA SU SAMPIONI U SVEMU POZITIVNOM OVA DRZAVA A NAJVISE POLITICKO SARAJEVO IH KRADE BEZ IMALO STIDA.
StaMeBolanMorissss Nisam ni ja na daleko to u Tešnju vidio.. Plate nekako se prezivi a sto se tice gazdi svaka cast..sam jos da imaju ljudskost i dobro da placaju.
Zenicku privredu drzi mital ali i drzavnu jer je najveci izvoznik unazad par godina i grad i drzava treba da ucini sve da im jos vise olaksaju poslovanje
A sarajevo uvozi 4 mil al je tuzla sa skoro 2 mil prva :D.. Tuzla je klixu ko 10 drugih kantona :D
Kanton Sarajevo je parazit koji zivi na radu drugih kantona. Kako drugacije objasniti podatak da Sarajevo ima najmanju pokrivenost uvoza izvozom a najveci standard zivota. Da se kojim slucajem Tuzla izdvoji u distrikt, Sarajevo bi palo na zivotni standard Breze.
Nije bas tako, vecina velikih firmi u drzavi je registrovana u Sarajevu, pa tako npr. kad BH telecom uveze hrpu modema to se pripise KS kao uvoz a oni odu svugdje, tako i EP i Posta i masa jos toga.
Već bolja tema
Neko bi trebo malo engleski naucit.