Na poznatoj lokaciji
247

KFC stigao u Mostar: Prvi smo posjetili restoran, vrata za posjetitelje se otvaraju sutra

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Prvi Kentucky Fried Chicken (KFC) restoran napokon je stigao u Mostar, a od sutra će zvanično otvoriti vrata i za posjetitelje koje očekuje 10 posto popusta na sve narudžbe. Među prvima smo ga posjetili i otkrili šta nas sve u njemu očekuje.

Jedan od najvećih lanaca brze hrane u svijetu KFC, specijaliziran za prženu piletinu pripremanu po jedinstvenoj recepturi, otvoren je večeras u Mostaru za prijatelje, porodice uposlenika i poslovne partnere.

Restoran se nalazi na dobro poznatoj lokaciji Bišće polje, pored magistralnog puta u sklopu shopping centra Plaza, a već od sutra svi ljubitelji KFC specijaliteta moći će uživati u njegovoj bogatoj ponudi.

KFC u Mostaru će imati drive-thru restoran koji će biti u funkciji 24 sata, a čiji je princip svima poznat. Ukoliko dolazite automobilom, u predviđenoj traci naručujete hranu, prolazite do prozorčića za naplatu, a zatim do onog gdje preuzimate naručeno.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Radi se o objektu u kojem se dosta pažnje posvetilo detaljima, a osim modernog izgleda restoran su upotpunili i najnovija digitalna i tehnička rješenja u procesu naručivanja, proizvodnje i usluzi hrane.

U objektu je implementiran i novi globalni dizajnerski koncepti R.E.D. (Relevant, Ease, Distinctive), a sve s ciljem visoke kontrole kvaliteta i sigurnosti.

KFC će na listu od preko deset miliona gostiju dnevno u objektima širom svijeta od sutra upisivati i goste iz Mostara, a ujedno i obogatiti gastro ponudu ovoga grada. Ono što je posebno kod ovog restorana je i to da se u njemu koristi piletina domaće kompanije Ovako, koja posjeduje Halal certifikat te mnogo ulaže u kvalitet proizvoda i najviše svjetske standarde.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Korporacija Aptha, u čijem sastavnom dijelu je kompanija Tastra kao nosilac franšize KFC-a, najavila je ove godine otvaranje više KFC restorana širom Bosne i Hercegovine, a sa ovim ih imaju ukupno tri, od čega su dva u Sarajevu. Čini se da je novi restoran u Mostaru samo početak te misije, ali i nastavak otvorenja novih radnih mjesta.

Još po samom dolasku u našu zemlju, u augustu prošle godine, KFC je zabilježio veliki interes građana, koji od tada svakodnevno posjećuju ovaj, drugi svjetski lanac brze hrane, kako bi probali ukusne specijalitete.

Zinger, hot & spicy krilca, KFC korpica su samo neki od specijaliteta koje vas od sutra očekuju i u Mostaru, a dok brojimo sitno do početka njihovog radnog vremena, KFC meni, kao i promocije koje gosti u mogu očekivati, možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici kfc.co.ba, kao i putem profila na društvenim mrežama Instagram i Facebook.